Mii de bistriţeni în zilele de Paşti la Biserica „Sf. Trei Ierarhi”
În noaptea de Înviere, toate drumurile au dus către biserici, mii de bistriţeni au luat şi au dăruit lumina, s-au întâlnit în preajma lăcaşurilor de rugăciune, trăind împreună minunea Învierii din morţi. Cu lumânări ori candele în mâini, peste 3.000 de bistriţeni au luat lumina învierii din morţi a Mântuitorului nostru Iisus Hristos de la Biserica Sf. Trei Ierarhi. Curtea sfântului lăcaş şi străzile adiacente s-au umplut de credincioşi veniţi să trăiască bucuria învierii, să ia Lumina Sfântă şi să se bucure cu Hristos cel Înviat. „Veniţi de luaţi lumină” şi lumânările din mâinile enoriaşilor s- au aprins una de la alta, spaţiul din jurul bisericii devenind o boltă cerească luminată de mii de stele.
Slujba de Înviere a fost oficiată de preoţii: Liviu Şugar, Ioan Pintea, Ştefan Borodi, avându-l alături şi pe părintele evanghelic Dieter Krauss, care a şi rostit în limba germană „Tatăl nostru”. Părintele Liviu Şugar, în Cuvântul de învăţătură, spunea, printre altele, că Învierea dă sens existenţei noastre: „Nimeni nu va putea opri forţa luminii, a gândului, a vieţii, a idealurilor, aşa cum nimeni nu a putut opri ieşirea tainică a lui Hristos din mormânt şi, implicit, învierea noastră. De aceea, Învierea nu numai că este biruinţa asupra morţii, ci este restaurarea umanităţii întregi şi idealul scump al oamenilor ca indivizi şi popoare. Este visul de libertate şi exprimare ca fiinţe ancorate în eternitate”.
Încă din ziua precendentă, respectiv, sâmbătă, credincioşii au putut să ia pasca sfinţită din care au gustat numai după Slujba de Înviere. În acest an, la Biserica Sfinţii Trei Ierarhi, doamna Paraschiva Şoimuşan, împreună cu părinţii Ioan şi Ioana din Şieuţ, cu sora Gabriela şi cumnatul Toader, s-au învrednicit să ofere pâinea şi vinul pentru Sfânta pască. Doamna Paraschiva, un exemplu de jertfelnicie şi credinţă, a avut marele privilegiu şi norocul dat de la Dumnezeu să se afle în anul 2010, la Ierusalim, la Sfântul Mormânt al Mântuitorului, asistând la ivirea Luminii Sfinte, pe care apoi patriarhul a oferit-o lumii ortodoxe. „Am asistat la o minune dumnezeiască, m-am aflat la Sfântul Mormânt atunci când s-a aprins Lumina Sfântă a Învierii”.
În prima zi de Paşte, Sfânta Liturghie a fost oficiată de cei trei preoţi parohi şi de foştii slujitori ai acestui sfânt lăcaş, preoţii Ioan Bartoş şi Victor Făgăraş, în faţa multor enoriaşi aflaţi afară. În curtea bisericii şi pe străzile din apropiere.
Citiţi şi:
- Părintele Visarion: bucuria postului în lumina învierii
- Lumina Lumii s-a coborât din Cer
- Câteva mii de conjudeţeni sărbătoresc Paştile
- În anul Centenarului, Lumina Învierii, venită de la Locurile Sfinte, primită de mii de conjudeţeni
- Patriarhul Daniel: Credința în înviere este izvor de lumină și putere spirituală
Adaugă comentariu nou