Folclorul bistriţean, la loc de cinste la Târgul Bucureştilor. Artiştii bistriţeni au cântat în Piaţa Constituţiei
Primăria municipiului Bucureşti a organizat, în perioada 28-septembrie – 3 octombrie, Târgul Bucureştilor, ce s-a derulat în Piaţa Constituţiei, fiind o sărbătoare a recoltei, a meşteşugurilor, a artei şi tradiţiilor româneşti autentice. Evenimentul, susţinut de primarul general Gabriela Firea, şi-a propus să aducă mai aproape de bucureşteni produsele autohtone naturale în cadrul unei mari pieţe agroalimentare. Agenda sărbătorii a cuprins un târg cu meşteşugari, producători din toată ţara, dar şi o zonă dedicată gastronomiei româneşti, toate asezonate cu un bogat program artistic, cu nume sonore ale folclorului românesc.
Pe scena din Piaţa Constituţiei au cântat, printre alţii, Gelu Voicu, Nicolae Voica, Mioara Velicu, Margareta Clipa, Nicolae Furdui Iancu, Veta Biriş, Maria Ciobanu, Gheorghe Turda, Laura Lavric, şi Ştefania Rareş acompaniaţi de Orchestra Naţională Valahia, condusă de maestrul dirijor Marius Zorilă. Din judeţul nostru au fost prezenţi artiştii Alexandru Pugna, Domnica Dologa, Cornelia Ardelean şi Maria Butaciu, însoţiţi de taraful Dor Năsăudean, condus de Anghel Urs, care au oferit momente impresionante din folclorul bistriţean.
De asemenea, în recital a fost şi cea mai cunoscută familie de muzicieni din Bistriţa, Matilda Pascal Cojocăriţa alături de Ştefan Cigu, împreună cu fiii Horaţiu Cigu şi Alin Pascal. După cum ne informează artistul Alexandru Pugna, timp de o oră, „cântecele izvorâte din sufletul curat şi bun al oamenilor din acest ţinut de legendă şi dor au răsunat în cel mai important loc din Bucureşti, fiind şi un omagiu adus la 150 de ani de la naşterea bardului George Coşbuc”.
Felicitări artiştilor bistriţeni care poartă cu cinste drapelul folclorului adevărat pe cele mai înalte scene ale ţării.
Citiţi şi:
- Clopul cu păun al lui Alexandru Pugna şi costumul Matildei Pascal Cojocăriţa, râvnite de vedetetele folclorului. Apariţie inedită a artiştilor bistriţeni!
- Năsăudeanca Cristina Livia Scurtu, laureată a Festivalului „Ponoare, Ponoare” din Mehedinţi
- Bistriţa, reprezentată cu cinste la Ţebea. Vezi artiştii ce au cântat în faţa unei ţări întregi
- Agendă bogată, gândită de Matilda Pascal Cojocăriţa şi Ştefan Cigu pentru Dor Românesc. Vezi ce surprize îi aşteaptă pe bistriţeni, dar şi pe românii de peste hotare!
- Album lansat de „Dor Românesc”, la Chinişău
Adaugă comentariu nou