În doar 24 de ore, poliţiştii de la Rutieră au dat 400 de sancţiuni în valoare de 80 de mii de lei. Atenţie la condiţiile meteo nefavorabile
Polițiștii bistrițeni au acționat la nivel județean pentru asigurarea unui climat de ordine și siguranță publică, monitorizarea traficului rutier și creșterea gradului de siguranță rutieră prin combaterea cauzelor generatoare de accidente rutiere. Acțiunile au vizat în special prevenirea evenimentelor rutiere cauzate atât de neacordarea priorității pietonilor, cât și indisciplina acestora în trafic.De asemenea, polițiștii rutieri monitorizează în permanență traficul rutier pe tronsoanele de drum din zonele în care s-au înregistrat fenomene meteo nefavorabile, acționând pe 3 schimburi.
Cu ocazia desfășurării acestor activități, în această perioadă, polițiștii au constatat și aplicat aproximativ 400 de sancțiuni contravenționale, majoritatea conform OUG 195/2002 – privind circulația pe drumurile publice, în valoare totală de peste 80 000 lei. Față de 19 conducători auto a fost luată măsura complementară de suspendare a exercitării dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice. Totodată au fost retrase 6 certificate de înmatriculare pentru diferite nereguli.
De asemenea, polițiștii rutieri monitorizează în permanență traficul rutier pe tronsoanele de drum din zonele în care s-au înregistrat fenomene meteo nefavorabile, acționând pe 3 schimburi.
ATENȚIE LA CONDIȚIILE METEO NEFAVORABILE!
Chiar dacă vă aflaţi în localităţi sau în afara lor, iar partea carosabilă este umedă ori acoperită de polei, gheaţă, zăpadă sau mâzgă, trebuie să circulaţi cu o viteză care să permită oprirea în siguranţă, având în vedere că distanţa de frânare în astfel de condiţii este mult mai mare.
Evitaţi acţionarea bruscă a sistemului de frânare şi a mecanismului de direcţie, deoarece autovehiculul pe care îl conduceţi poate derapa. Folosiţi cu precădere frâna de motor atunci când rulaţi pe un carosabil alunecos. Nu efectuaţi depăşiri riscante!
Pentru a preîntâmpina producerea unor evenimente rutiere nedorite, Poliţia Română recomandă, de asemenea, șoferilor să păstreze în mers o distanţă suficient de mare faţă de vehiculul din faţă, pentru a putea opri în condiţii de siguranţă!
Folosiţi luminile de întâlnire și pe timpul zilei, mai ales în condiţii de vreme nefavorabilă. Curăţaţi în permanenţă farurile, blocurile de semnalizare, parbrizul, luneta şi geamurile laterale ale autovehiculului, asiguraţi buna funcţionare a ştergătoarelor de parbriz şi folosiţi corespunzător instalaţia de ventilaţie - climatizare!
Vă reamintim că utilizarea anvelopelor de iarnă este obligatorie atunci când se circulă pe drumuri acoperite cu zăpadă, gheaţă sau polei, legislația în vigoare necondiționând utilizarea lor de o anumită dată din calendar. De asemenea, autovehiculele cu greutatea de peste 3,5 tone trebuie echipate cu dispozitive antiderapante.
De asemenea, pietonilor le recomandăm să-şi sporească atenţia şi să traverseze numai după ce sunt siguri că o pot face în siguranţă. Este recomandat să evite, pe cât posibil, folosirea părţii carosabile, mai ales după lăsarea întunericului şi în condiţii de vizibilitate redusă.
Citiţi şi:
- Cauciucurile de iarnă, la verificat! Peste 50 de poliţişti acţionează pentru prevenirea accidentelor rutiere. Vezi cum trebuie să fie echipată maşina iarna pentru a nu fi amendat
- Ce sfaturi primesc conducătorii auto de la polițiștii de la Serviciul Rutier? Citește aici!
- ATENȚIE LA DRUM! Ce vă recomandă Poliţia!
- Peste 140 de poliţişti, pe drumurile judeţului, pentru prevenirea accidentelor rutiere
- Poliţia BN: RECOMANDĂRI PENTRU CIRCULAȚIA ÎN CONDIȚII DE IARNĂ
Adaugă comentariu nou