MAREA UNIRE: Un tricolor uriaş purtat de elevi pe străzile din Spermezeu, într-o paradă impresionantă. Primarul, directorul şcolii, profesorii şi angajaţii primăriei, în port tradiţional

În anul în care marcăm Centenarul Unirii și împlinirea aspirațiilor seculare ale românilor de a viețui într-un singur stat, școala noastră a organizat diverse activități comemorative. Una dintre acestea este evenimentul cu tema „Uniți în cuget și simțiri!”, organizat cu ocazia zilei de 1 Decembrie, Ziua Națională a României.
Programul a debutat cu o paradă a portului popular la care au participat toți elevii și profesorii Școlii Gimnaziale Spermezeu, dar și cei din structurile arondate (Școala Gimnazială „Teodor Cotuțiu”, Dumbrăvița, Școala Primară Dobricel, Școala Primară Hălmăsău și Școala Primară Sita), fiind îndrumați de conducerea școlii, doamna director, Țermure Voichița și de coordonatorul pentru proiecte și programe educative, domnișoara profesor, Nistor Adriana-Elisabeta.
La inițiativa domnului primar, Sorin Hognogi, angajații Primăriei, îmbrăcați în frumosul costum tradițional, s-au alăturat elevilor și profesorilor la această paradă, care a început din fața școlii și s-a terminat în fața Căminului Cultural. Pe acest traseu elevii au purtat drapele, stegulețe și baloane colorate și au intonat cântece patriotice. S-a putut remarca un drapel imens pe care scria „România 1918-2018. Sărbătorim împreună”, purtat cu mândrie de elevi și umbrelele în culorile tricolorului: roșu, galben și albastru, purtate de personalul din Primărie cu care au scris cifra 100. Toți participanții au purtat în piept insigne cu Anul Centenarului, iar la mână brățări cu tricolorul, primite din partea Primăriei comunei Spermezeu.
Grupul a poposit în fața Monumentului Eroilor, unde s-a oficiat o slujbă religioasă de către preoții Simion Buta, Dănuț Vidican și Tudor Cavaleru, preoți parohi în localitățile Spermezeu, Dobricel și Sita. Ne-am dorit să marcăm Marea Unire de la 1918 în Anul Centenarului și din punct de vedere religios, preoții rugându-se pentru eroii care s-au jertfit pentru ca visul de unire al românilor să devină realitate.
Următoarea oprire a avut loc în fața Primăriei, unde s-a întins o HORĂ și toți, cu mic, cu mare am dat „mână cu mână” , pe versurile poetului Vasile Alecsandri.
Ajunși la Căminul Cultural, elevii au prezentat un spectacol artistic care a cuprins informații despre semnificația și importanța Marii Uniri de la 1918, o scenetă istorică, poezii și cântece patriotice sub privirile admirative ale spectatorilor.
Doresc, pe această cale, să mulțumesc tuturor celor implicați în reușita acestor activități. În primul rând, vreau să le mulțumesc colegilor mei, colectivul de cadre didactice de la Școala Gimnazială Spermezeu și școlile aparținătoare, care au colaborat eficient în pregătirea acestui eveniment.
De asemenea, le mulțumesc consilierilor locali și angajaților din Primărie, dar în mod special, domnului primar Sorin Hognogi, care se implică activ în rezolvarea tuturor problemelor care apar în comună, care ne-a sprijinit în toate activitățile și care ne-a dovedit, de nenumărate ori, că este un om care prețuiește școala, fiind preocupat de bunul mers al procesului de învățământ.
Aduc mulțumiri alese și reprezentanților bisericii, tuturor preoților parohi din localitățile aparținătoare comunei Spermezeu, pentru modul deosebit în care înțeleg să-și îndeplinească misiunea și de a căror prezență și sprijin ne bucurăm și cu această ocazie.
Gândurile de mulțumire mi se îndreaptă și către părinții elevilor, care au acceptat invitația de a sărbători alături de noi, Ziua Națională a României și de a scoate din lada de zestre frumoasele costume populare.
Închei prin a le ura, tuturor participanților, care simt și iubesc românește „ La mulți ani!” și pentru că se apropie sărbătorile Crăciunului, le doresc să petreacă în pace și liniște, alături de familiile lor.
Vivat, România mare!
Director, Prof. Țermure Voichița

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5