Noul Centru German din Bistriţa va promova istoria săsească a burgului

Promovarea istoriei săseşti a municipiului, a tradiţiilor, dar şi a parteneriatelor pe care judeţul nostru le are cu Germania, aceasta este menirea Centrului German care va fi creat la Bistriţa, după reabilitarea Casei Argintarului, susţine preşedintele CJ, Radu Moldovan. Staff-ul Consiliului Judeţean a evaluat stadiul lucrărilor de la acest imobil, alături de reprezentanţii antreprenorului. Deşi data de finalizare a proiectului este februarie 2015, se pare că firma de construcţii îşi propune să încheie socotelile încă din 2014. Până în prezent, circa 40% din lucrări au fost executate.

Proiectul ”Crearea Centrului German din Bistriţa, prin reabilitarea clădirii istorice Casa Argintarului”, în valoare de aproximativ 2,4 milioane lei, este finanţat în cadrul Programului Operaţional Regional 2007 - 2013, din Fondul European de Dezvoltare Regională.

Pe lângă restaurarea, consolidarea, protecţia şi conservarea clădirii de patrimoniu „Casa Argintarului” din Bistriţa, proiectul vizează şi creşterea capacităţii de utilizare muzeală a clădirii prin asigurarea de dotări pentru expunerea şi protecţia patrimoniului cultural mobil şi imobil, creşterea medie a numărului anual de turişti şi promovarea Bistriţei ca obiectiv turistic prin crearea unor circuite turistice cu specific săsesc şi stabilirea unor legături cu alte foste cetăţi medievale transilvane.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5