Nunta Zamfirei, o ediţie cu totul specială. Prim-ministrul Italiei şi-a manifestat dorinţa de a veni la festival. Delegaţii din 30 de ţări, la Bistriţa, la premiile Oscar în folclor!

Ediţia din acest an a Festivalului Internaţional de Folclor „Nunta Zamfirei” este una dintre cele mai importante de până acum.
„Ne-am gândit să organizăm mai multe evenimente în cadrul acestei manifestări. Vom avea la Bistriţa toţi liderii de grupuri din Uniunea Mondială de Folclor. Avem până acum confirmarea din partea a 30 din aceştia, din 30 de ţări. Vom fi invitaţi de către autorităţi, atât din ţară, cât şi din afară, primari din Franţa, din Italia, Grecia vor fi lângă noi. Posturile de televiziune din Franţa şi din Spania. Suntem încă în discuţii cu primul-ministru al Italiei, Giuseppe Conte care şi-a manifestat dorinţa de a veni la Bistriţa. Este o personalitate importantă şi nu poate fi decât o bucurie faptul că doreşte să vină la Bistriţa. Pe lângă programele obişnuite pe care le-am făcut până acum în cadrul festivalului, vom marca şi 70 de ani de activitate a Uniunii Mondiale de Folclor şi vom avea o zi specială la Bistriţa dedicată acestui eveniment. Apoi vom avea premiile Oscar în folclor, deveninte IGF Gold Star, în cadrul cărora opt personalităţi din întreaga lume vor primi acest important premiu la noi”, ne-a declarat prof. dr. Dorel Cosma.

Târgul de Artă Populară va avea o altă dimensiune prin amenajarea unor standuri cu artă populară din întreaga lume, în Parcul municipal. Festivalul va fi deschis cu o gală a folclorului românesc pentru a arăta străinilor frumuseţile noastre, iar în ultima seară va fi o gală a folclorului internaţional. Nu vor lipsi surprizele pentru publicul bistriţean, prin prezenţa câtorva grupuri aparte din ţară şi străinătate, cu invitaţi speciali din Italia, Franţa şi Spania, care vor avea momente speciale în cadrul Galei festive.
Palatul Culturii Bistriţa a anunţat ţările care vor participa anul acesta, în perioada 26-31 iulie, la Festivalul Internaţional de Folclor „Nunta Zamfirei”. Pentru prima dată, ţări exotice precum Panama şi Chile vor fi la Bistriţa alături de Georgia, Mexic, Lituania, Serbia, Turcia, Spania, Polonia, Ucraina, Grecia, Franţa şi, bineînţeles, România. Preşedintele Uniunii Mondiale de Folclor, dr. Dorel Cosma, promite evenimente pe care bistriţenii nu le vor uita.
https://www.facebook.com/bistritaculturala.ro/posts/2309903039283964

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5