O demonstrație de generozitate și susținere pentru copiii cu autism

Palatul Administrativ, colorat în albastru. Tablouri de 3700 de euro, vândute la licitație pentru Micul Prinț. Pianistul Eduard Kunz a electrizat spectatorii bistriţeni

Circa 120 de bistrițeni au asistat sâmbătă, 2 aprilie 2016, la Concertul Extraordinar susținut de pianistul de top Eduard Kunz în sprijinul beneficiarilor cu tulburări din spectrul autist ai CRRA Micul Prinț. Prima acțiune de strângere de fonduri a Centrului de Resurse și Referință în Autism a adus Asociației Autism Europa Bistrița 15.000 de lei din biletele și 3700 de euro câștigați în urma unei licitații de tablouri la care au participat mai mulți colecționari de artă din Bistrița. 33 de artiști plastici contemporani au donat lucrări Centrului de Resurse și Referință în Autism Micul Prinț, iar licitația rămâne deschisă până la vânzarea tuturor lucrărilor donate, ce pot fi vizualizate la Centrul Multicultural Sinagoga Bistrița.
Pianistul Eduard Kunz a electrizat spectatorii fiind rechemat pe scenă de cinci ori după finalizarea programului inițial, unde s-a și reîntors purtând o insignă de susținere a persoanelor cu tulburări din spectrul autist.
Fondurile primite vor fi utilizate pentru dezvoltarea de programe de terapie gratuită pentru cei 90 de beneficiari ai Centrului de Resurse și Referință în Autism Micul Prinț Bistrița.
Centrul care oferă servicii de evaluare, terapie și integrare socio-școlară este susținut exclusiv din fondurile părinților copiilor cu tulburări din spectrul autist, fonduri provenite din colectarea de 2% din impozitul pe venit și sponsorizări private.
Acesta reprezintă primul eveniment de strângere de fonduri amplu de la înființarea centrului, în 2009 și dorim să le mulțumim celor care au venit în sprijinul nostru cu toată inima și încrederea.
Evenimentul a fost organizat de Rotary Club Bistrița, Centrul Județean pentru Cultură Bistrița-Năsăud, Societatea de Concerte și Asociația Autism Europa Bistrița.
Palatul Administrativ a fost colorat în albastru, la fel parcul de la Sinagogă, printre cei prezenţi fiind şi pompierii bistriţeni. Peste 100 de elevi și coordonatorii lor au fost premiați sâmbătă la Sinagoga Bistrița în cadrul Zilei Internaționale a Autismului la prima ediție a concursului școlar pe tema neurodiversității - NEUROLIMPICS, organizat de Asociația Autism Europa Bistrița, în parteneriat cu Inspectoratul Școlar Județean Bistrița-Năsăud, Primăria Bistrița, Centrul Județean pentru Cultură și Societatea de Concerte Bistrița.
Concursul a propus realizarea unor afișe/postere/eseuri cu tema neurodiversității care sunt expuse începând de sâmbătă, la Galeria Lina, de la Centrul Multicultural Sinagoga Bistrița. Cele 26 de echipe câștigătoare, jurizate de artistul plastic Georgiana Vrânceanu Cotuțiu, scriitoarea Ioana Bradea, psihologii Anca Toader și Dana Ofelia Oprea, cu sprijinul purtătorului de cuvânt al primăriei Bistrița Mihai Ruști au primit premii oferite de Uniqa Asigurări, Editura Charmides, Librăriile Aletheia, Dacia Plant și Asociația Autism Europa Bistrița.
Echipa ”Outsiders” de la CNLR, coordonată de prof. Dan Coman, câștigătoare a locului I la categoria LICEU - AFIȘ, a donat premiul Centrului de Resurse și Referință în Autism Micul Prinț.
Toate echipele înscrise în concurs au primit diplome pe care, dacă nu le-au ridicat în cadrul festivității de premiere, le pot ridica de la Centrul de Resurse și Referință în Autism Micul Prinț Bistrița.
Momentul a fost conturat exemplar de un microrecital al elevilor de la Liceul de Muzică Tudor Jarda Bistrița.
Copiii au realizat lucrări extraordinare și dacă nu au fost toate premiate acest fapt s-a datorat strict lipsei de fonduri suficiente, însă munca juriului a fost una extrem de dificilă. Ne dorim ca de la an la an să creștem calitatea afișelor și eseurilor realizate de elevi, motivându-i în același timp să se constituie în agenți ai neurodiversității și susținători ai unei societăți în care discriminarea școlară e mai degrabă o excepție sancționată public decât o regulă.
La evenimentele din acest an au participat și salvatorii de la ISU Bistrița-Năsăud care au stat la dispoziția copiilor participanți la eveniment cu jocuri, concursuri și efecte speciale.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5