Părintele Ioan Jauca, de la Prundu Bârgăului, a trecut la cele veşnice. Mitropolitul Andrei va oficia slujba de înmormântare

Parintele Ioan Jauca a trecut la cele veşnice dupa o grea suferință.

Slujba de înmormântare va fi oficiată de ÎPS Andrei şi un sobor de preoţi, în curtea bisericii din Prundu Bârgaului, miercuri, ora 14.00.

Dumnezeu să-l odihnească în pace!

*** 

În toamna anului trecut, după 48 de ani de preoţie, din care 40 a slujit la altarul bisericii din Prundu Bârgăului, părintele Ioan Jauca s-a pensionat. A fost un vrednic şi vajnic slujitor şi apărător al Credinţei, Bisericii Naţionale şi al neamului nostru românesc, posesor al distincţiei "Crucea Episcopală". Sunt cunoscute şi apreciate strădaniile sale în plan spiritual, naţional patriotic, preocupările permanente pentru descoperirea, îndrumarea, stimularea şi ajutorarea unor tineri cu perspective de a deveni slujitori ai bisericii neamului ori oameni de valoare necesari celorlalte domenii de activitate, ce şi-au găsit concretizare practică ( ex. finului de botez Dr. în teologie ortodoxă Cristian-Iulian Ciobanu, în prezent preot paroh în Insula Afroditei, Ionică Vrăsmaş, cu studii medicale la Viena, solist operă şi nu numai). De asemenea, sunt meritorii activităţile pe care le-a desfăşurat în plan social filantropic.

Comentarii

17/11/20 15:33
Galben Adriana

Dumnezeu să-l odihnească în pace!Condoleanțe familiei îndurerate!

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5