Părintele Mitropolit Andrei, la Ilva Mică. Preotul Ştefăniţă Potra, hirotesit iconom stavrofor. Ordinul Mihai Vodă pentru primarul Aurel Horea şi Crucea Transilvană pentru viceprimarul Ilie Muşină

Întreaga comunitate din Ilva Mică, în frumoasele straie populare,  a participat, duminică, la Sfânta şi Dumnezeiasca Liturghie, oficiată de ÎPS Părinte Andrei, însoţit de părinţii consilieri Cristian Baciu şi Claudiu Grama, alături de protopopul Ioan Dâmbu şi un sobor impresionant de preoţi.

         Mitropolitul Andrei a binecuvântat capela mortuară ortodoxă, cu hramul "Dreptul Tobit", o lucrare finanţată de către Primăria şi Consiliu Local Ilva Mică şi executată de SC EMIDAV TORTRAD SRL, administrator George Scurtu, fiu al satului. De asemenea, a fost sfinţită  casa parohială, în cadrul căreia a fost amenajat un Centru cultural, catehetic şi muzeal.

Pentru întreaga activitate desfășurată în parohie, părintele Stefăniță Potra, de la Parohia Ilva Mică I, a fost hirotesit iconom stavrofor, iar preotul Iuliu Brici, de la Parohia Ilva 2- Someș,  a primit Ordinul Mihai Vodă. Primarul  comunei Ilva Mică, Horea Aurel,  a fost distins cu Ordinul Mihai Vodă,  viceprimarul Ilie Mușină a primit Crucea Transilvană,   iar pentru toţi ceilalți binefăcători ai parohiei au fost acordate  diplome de aleasă cinstire.

„A ieşit tot satul să-l întâmpine pe Preasfinţia Sa, să-i asculte cuvântul de învăţătură. (...) În numai patru ani, vrednicul nostru părinte Ştefăniţă Potra a realizat lucruri foarte frumoase şi pe tărâm material, însă nu a neglijat nicio clipă aspectele spirituale ale prezenţei sale în mijlocul acestei comunităţi. A fost o sărbătoare plină şi deplină, o bucurie imensă ne-a creat prezenţa ÎPS Andrei”, a spus protopopul Ioan Dâmbu.   

Prezent la eveniment a fost și prefectul județului, Ovidiu Frenț, secretarul de stat Alexandru Pugna de la Ministerul Culturii şi Identităţii Naţionale, dar și administratorul județului-Florin Moldovan. "La Ilva Mică a fost mare sărbătoare. ÎPS Arhiepiscop și Mitropolit Andrei, însoțit de un sobor de preoți, a săvârșit Sfânta Liturghie și a Binecuvântat noua Capelă mortuară a localității, Casa Parohială, ce cuprinde un Centru Catehetic pentru tineri, o Bibliotecă și un Muzeu local. Sunt realizări extraordinare pentru una dintre cele mai frumoase localități din judeţul Bistriţa-Năsăud, așezată într-un cadru mirific, acolo unde Valea Ilvelor se întâlnește, unindu-și valurile, cu Valea Someșului. Felicitări tuturor celor ce au făcut posibilă bucuria acestei zile”, a transmis secretarul de stat Alexandru Pugna.

 

 

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5