Paul Dobre: „ITM, pe acest sector, încă nu îşi face datoria”
-
View the full image
Paul Dobre
Munca la negru este o adevărată problemă în România. Numeroşi agenţi economici sfidează legislaţia în vigoare şi favorizează în mod grosolan fenomenul muncii la negru, lucru valabil şi în judeţul nostru. Potrivit fostului ministru al Muncii, deputatul PSD, Dan Mircea Popescu, la nivelul României sunt 1,5 milioane de români care muncesc la negru, deoarece un angajator preferă să câştige mai mult, neînregistrând salariile pe care le acordă practic din dividende şi pentru care impozitul este mai mic decât impozitul pe salarii şi taxele aferente unui angajat.
„Este o mare problemă, munca la negru. De ce aceşti oameni nu sunt conştienţi de ceea ce li se poate întâmpla?”, a întrebat deputatul PSD Dan Mircea Popescu.
Potrivit celor prezenţi, o parte de vină o au şi Inspectoratele Teritoriale de Muncă, care ar încă nu îşi fac datoria cum ar trebui, în acest domeniu.
„Sunt convins că ar trebui să existe o poliţie a muncii, de care agentului economic să îi fie frică, aşa cum îi este frică de Fisc. Deocamdată, ITM pe acest sector, încă nu îşi face datoria”, a spus preşedintele Comisiei de Muncă şi Protecţie Socială, deputatul PNL Paul Dobre (foto).
Topul firmelor cu muncă fără forme legale este deţinut de cele cu profil de construcţii, confecţii şi agricultură.
Citiţi şi:
- 4.124 de contracte de muncă după noul Cod al Muncii
- Paul Dobre: „Este cea mai intensă activitate legislativă pe care a avut-o vreo comisie în Parlament”
- Marian Sârbu: „Legea unică a salarizării ar trebui să fie adoptată până la 30 octombrie”
- Solicitare. Comisia pentru Muncă şi Protecţie Socială cere „puncte de vedere” şi aşteaptă soluţii de criză de la Comisia de Dial
- În semestrul I al anului, au ieşit din câmpul muncii 11.286 angajaţi
Adaugă comentariu nou