Pensionarii ies în stradă

Pensionarii bistriţeni vor organiza mâine, între orele 11,00 şi 12,00, un protest în faţa Instituţiei Prefectului Bistriţa-Năsăud, prin care să atragă atenţia guvernanţilor asupra necesităţii unor măsuri de protecţie pentru această categorie socială.

Protestul este semnat de reprezentanţii Asociaţiei Judeţene a Pensionarilor, Casei de Ajutor Reciproc a Pensionarilor şi Uniunii Generale a Pensionarilor Bistriţa-Năsăud, aceştia obţinând, miercuri, avizul necesar de la Primăria Bistriţa, pentru a putea organiza acţiunea revendicativă.

Pensionarii bistriţeni cer elaborarea, în regim de urgenţă, a unei noi legi a pensiilor, recalcularea coşului minim de consum şi utilizarea lui la fundamentarea politicilor de protecţie socială, dar şi accelerarea proiectului de reabilitarea termică a blocurilor, care să includă toate cele 113 blocuri din municipiul Bistriţa, care au o vechime de cel puţin 15 ani.

În judeţul Bistriţa-Năsăud locuiesc peste 53.000 de pensionari ce primesc pensie de la stat, ceea ce reprezintă a şasea parte din totalul populaţiei, iar pensia medie, în trimestrul IV al anului trecut, a fost de 578 lei.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5