Pentru o clipă, într-o lume de poveste ...

Doris Gîţa

Cu siguranţă fiecare persoană îşi aduce cu drag aminte de anii copilăriei, de zilele în care părinţii sau bunicii rosteau poveştile nemuritoare şi, printre acestea, de celebrul basm al Frumoasei din Pădurea Adormită, trezite din vraja malefică a ursitoarei rele de sărutul unui prinţ. De câteva minute de poveste au avut parte marţi seara şi bistriţenii care au fost prezenţi la spectacolul din cadrul festivalului Zilele Operei "Constantin Pavel", ediţia a- IV-a, susţinut de Opera Comică pentru copii din Bucureşti.
Festivalul s-a deschis cu salutul oficial al directorului Centrului Cultural Municipal, dr. Dorel Cosma şi dr. Mircea Gelu Buta, care au prezentat pe scurt importanţa zilelor operei şi locul artistului Constantin Pavel în cultura română. S-a mulţumit doamnei Smaranda Bunea pentru prezenţa la Bistriţa şi s-a exprimat speranţa revenirii Operei bucureştene în oraşul nostru.
"Frumoasa din pădurea Adormită", un basm nemuritor aşternut pe hârtie de binecunoscutul scriitor francez Charles Perrault şi preluată ulterior şi de Fraţii Grimm, a fost în nenumărate rânduri prezentat publicului de toate vârstele, de la mult îndrăgitul desen animat al lui Walt Disney, la filmele artistice diverse şi până la baletul pe muzica lui Ceaikovski.
Artiştii operei comice pentru copii din Bucureşti au reuşit să facă un adevărat spectacol marţi seara la Centrul Cultural Municipal. Impresionaţi de muzica, frumuseţea costumelor şi profesionalismul balerinilor, publicul nu s-a sfiit să aplaude intens evoluţia invitaţilor.
Timp de o oră şi jumătate bucureştenii i-au antrenat pe cei mici, dar şi pe cei mari, să participe la poveste, aşa încât la finalul spectacolului să se poată întoarce acasă cu multă bucurie.
S-au perindat prin faţa publicului personaje de basm, care prin elementele coregrafice de balet foarte bine executate, au sugerat clar personajul întruchipat.
Piesa "Frumoasa din Pădurea Adormită" în regia şi coregrafia lui Mihai Babuska, coregraf şi balerin cu o bogată carieră în ţară şi străinătate, decorul şi costumele create de Viorica Petrovici au dus la realizarea unei seri frumoase de poveste şi a unui spectacol de balet, destul de rar în oraşul nostru.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5