Pentru prima dată în Bistriţa-Năsăud, Târgul Facultăţilor! Hai azi în curtea Complexului Muzeal să-ţi alegi viitorul

Complexul Muzeal Bistrița - Năsăud este locul de întâlnire a tuturor elevilor din județ interesați de oferta educațională a facultăților din țară și de oportunități de dezvoltare personală. Aflat în acest an la prima ediție, Tîrgul Facultăților 2019, organizat la inițiativa elevilor reprezentanți ai Consiliului Județean al Tinerilor și Consiliului Școlar al Elevilor din Colegiul Național ,,Andrei Mureșanu" de către Consiliul Județean Bistrița-Năsăud, Inspectoratul Școlar Județean Bistrița-Năsăud și Centrul Județean de Excelență Bistrița-Năsăud, în colaborare cu Complexul Muzeal Bistrița-Năsăud, reunește facultăți de top din învățământul superior din România.
„La propunerea organizării, în premieră, a unui asemenea eveniment, nu am stat să mă gândesc deloc. E o iniţiativă foarte bună şi am purces la discuţii cu doamna inspector general. Vom fi alături de voi cu toate resursele pe care le avem în Consiliul Judeţean pentru ca împreună să implementăm proiecte pe care le doreşte generaţia voastră. Sunt foarte mulţumit că un număr important de universităţi au răspuns prezent şi, poate, în urma acestui târg, un număr cât mai mare dintre voi îşi vor găsi aici viitorul. E o perioadă în care, poate, România nu poate oferi aceleaşi facilităţi pe care le oferă alte state ale Uniunii Europene, însă astăzi toţi cei care doresc să facă ceva cinstit şi muncesc pot trăi şi în România civilizat”, a declarat, în deschiderea evenimentului, preşedintele Consiliului Judeţean, Radu Moldovan.
Reprezentantul elevilor a fost Emilian Horea care a spus, printre altele: „ Cred că este foarte important ca în funcţiilor de conducere să avem asemenea oameni care ascultă tineretul şi-i oferă o şansă de afirmare. Îi mulţumim lui Bogdan Ivan că a fost alături de noi în proiect, ajutându-ne să avem cadrul în care aceste facultăţi să vină în mijlocul nostru. Am avut ideea organizării acestui târg pornind de la un chestionar, în urma căruia am aflat că 80% dintre aceşti elevi nu au participat la un târg de facultăţi. Ştim că şcoala nu ne pregăteşte în momentul de faţă pentru o carieră aplicată. Învăţăm mai mult teorie şi ne-am gândit şi la consilierea vocaţională”.
„E un eveniment din categoria celor în care elevii ne dau teme şi noi ne străduim să le ducem la bun sfârşit. Ne concentrăm pe examene, ne concentrăm pe rezultate, pe olimpiade şi uităm să scormonim în sufletul adolescenţilor, să-i ajutăm să se descopere şi să-şi aleagă meseria care li se potriveşte. Furaţi de iureşul şi cotidianul şcolii, parcă facem prea puţin pentru această zonă. Sunt prezenţi aici toţi psihologii pe care-i avem la Centrul Judeţean de Resurse şi Asistenţă Educaţională. Dincolo de vitrina pe care ne-o etalează cele peste 20 de facultăţi, ne-am propus să oferim modele profesionale, fiind prezenţi bistriţeni cunoscuţi, foşti elevi de-ai noştri, care o să vă vorbească despre profesii”, a fost mesajul transmis de inspectorul şcolar general Camelia Tabără.
Printre cei care au conferenţiat sunt Grigore Vlad, de la SC ICPE Bistriţa, Dora Baba, de la Scenica, ing. Adriana Barta de la Direcţia Silvică şi dr. Gavril Mureşan de la Sanovil, împreună cu fiul lui.
Managerul instituţiei gazdă, Alexandru Gavrilaş, a declarat apoi deschis târgul la care sunt aşteptaţi sute de elevi din tot judeţul.
La deschiderea oficială a fost prezent și prtefectul Ovidiu Frenț. Pe parcursul zilei de vineri, în intervalul orar 10-17, expozanți din douăzeci de facultăți, de stat și private, își vor prezenta ofertele educaționale și vor răspunde întrebărilor despre studiul în instituțiile de învățămînt superior pe care le reprezintă, oferind informații referitoare la programele de licență și master. Printre universitățile care au răspuns afirmativ invitației adresată de organizatori se numără: Universitatea Babeș-Bolyai Cluj-Napoca, Universitatea de Medicină și Farmacie „Iuliu Hațieganu” din Cluj-Napoca, Universitatea de Științe Agricole și Medicină Veterinară Cluj-Napoca, Universitatea de Arte din Târgu-Mureș, Universitatea „Ștefan cel Mare” din Suceava, Universitatea 1 Decembrie 1918 din Alba Iulia, Universitatea Dimitrie Cantemir - Facultatea de Drept, Cluj-Napoca, Universitatea Tehnică Cluj-Napoca și Universitatea Alexandru Ioan Cuza din Iași.
Vizitatorii Târgului Facultăților 2019 vor avea posibilitatea de a participa la prezentările realizate în cadrul workshop-urilor organizate cu acest prilej unde vor putea discuta pe marginea oportunităților de carieră cu specialiști în domenii diverse.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5