Peste 10.000 de puieţi plantaţi de Primăria Ilva Mică şi Ocolul Silvic Plaiurile Heniului, în Vârful Tomnatic

Primăria Ilva Mică în colaborare cu Ocolul Silvic Plaiurile Heniului a organizat, săptămâna trecută, o acțiune de împădurire în Vârful Tomnatic din Munţii Rodnei, în cadrul căreia s-au plantat peste 10.000 de puieți de molid!

„Natura merită protejată și în cele mai grele momente. Deși viața noastră va reveni la normal încet, încet, trebuie să nu uităm ce am învățat bine în perioada de pandemie: unitatea e valoarea care ne ajută să ne rezolvăm problemele. Mă bucură faptul că tot mai mulți cetățeni înțeleg nevoia unei comunități unite și responsabile.

Vreau să le mulțumesc celor implicați, pentru că am contribuit nu doar la împădurirea unor parcele, ci am avut ocazia să oferim și un exemplu pozitiv tinerilor”, a precizat primarul Aurel Horea.

         De altfel, şeful ocolului silvic, ing. Emil Avram, a ţinut să mulţumească administraţiei publice locale, voluntarilor, dar şi Administraţiei Parcului Naţional Munţii Rodnei pentru modul în care s-au mobilizat şi au finalizat lucrările din „şantierul” Tomnatic, arătând astfel, împreună, respectul pentru pădure şi pentru viitor.

 

 

Comentarii

29/05/20 11:11
cititor

Io as modifica Codul silvic si n-as da voie la nimeni sa taie si sa " defriseze " NIMIC ... fara ca sa fie obligat prin acelasi contract , el personal si , sa replanteze inapoi suprafatza taiata ( exploatata ) , defrisata , in contracost si contracompensatie . Astfel , am avea garantia ca nu vorm mai avea NOI GOLURI ALPINE ORI DE SES . La defrisare toti se inghesuie, in schimb la replantare... NIMENI SI DACA S-AR PUTEA SA SE FACA DE CATRE VOLUNTARI ... SI GRATIS !

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5