Peste 150 copii au participat la ediţia a doua a ”Taberei de acasă”, de la Budeşti
- View the full image
- View the full image
- View the full image
- View the full image
- View the full image
- View the full image
- View the full image
- View the full image
- View the full image
- View the full image
- View the full image
- View the full image
- View the full image
- View the full image
- View the full image
- View the full image
- View the full image
- View the full image
Prin colaborarea dintre Primăria comunei Budești cu Școala Gimnazială din localitate și cu instituții și organizații specializate din județul Bistrița-Năsăud, s-a desfășurat în perioada 2-4 sept. 2015 ediția a II-a a ”Taberei de acasă” pe baza unui proiect dezbătut în ședința Consiliului local din 31 aug. 2015. Locațiile propuse au fost liziera pădurii din ”Lușca”, curtea Școlii gimnaziale din Budești și Grădinița, parcul din centrul satului, Căminul cultural.
Încă din prima zi, participanții au fost împărțiți pe grupe ce cuprindeau elevii ciclului primar din satul Budești-Fânațe, din satul Țagu, din satul Budești, a ciclului gimnazial cu clasele a VI-a, a VII-a și a VIII-a din Budești , a clasei a IV-a de la Școala Gimnazială Nr. 1 din Bistrița cu 12 elevi, ei fiind invitați și cazați pe toată perioada taberei în localul Grădiniței din Budești.
După deschiderea oficială din 2 sept. 2015 făcută într-un careu ținut în curtea Școlii Gimnaziale din Budești, participanții s-au deplasat organizat la liziera pădurii din ”Lușca” unde s-au constituit ateliere de orientare sportivă, supraviețuire, tir cu arcul și tiroliană, ateliere la care s-au rotit toate grupele. Îndrumați de specialiști și supravegheați atent de cadrele didactice care răspundeau de grupele formate, participanții au aflat lucruri interesante despre felul cum pot supraviețui în condiții de izolare, cum se pot orienta în teren cu ajutorul busolei, cum pot găsi anumite puncte, cum își pot face adăposturi, aprinde un anumit tip de foc, cum se manevrează arcul și săgețile, ce sentimente poți avea dacă traversezi distanța dintre doi copaci pe o tiroliană. Sunt lucruri pe care mulți dintre participanți nu le-au văzut sau nu le-au practicat niciodată, de aceea interesul și curiozitatea era mare.
Programul celei de a doua zi de tabără din 3 sept. 2015 a fost și mai interesant dar și mai lung deoarece cu sprijinul Cercetașilor bistrițeni s-au putut constitui mai multe ateliere, de pictură pe pietre, de construcții și noduri, de tablouri din semințe, de confecționat gulguțe,de dezvoltare profesională. Spre seară pietrele pictate și gulguțele au fost așezate pe aleile din parc și spațiul din fața Primăriei unde s-a ridicat focul de tabără, efectul luminos al focului și al gulguțelor fiind impresionant. O muzică antrenantă și o cină la ceaun servită la lumina focului de tabără a încheiat această zi de care mulți participanți cred că o să-și amintească cu plăcere.
Ultima zi de tabără, cea din data de 4 sept. 2015 a avut un program mai scurt ce a cuprins participarea grupelor la un atelier de tir sportiv cu inițiere și apoi cu un concurs între cei mai buni țintași, jocuri și întreceri între grupe. Activitatea s-a încheiat în sala mare a Căminului cultural unde fiecare grupă a avut un cuvânt de spus, s-a putut manifesta artistic, toți au primit diplome și pachete cu rechizite și dulciuri.
Pe parcursul desfășurării activităților toți participanții ( aprox.150) au primit apă plată și minerală, trei mese calde care au fost servite la Căminul cultural din Budești de către o firmă de catering, elevii s-au putut cunoaște mai bine între ei deoarece proveneau de la 4 școli, au legat prietenii, au participat la activități ce în mod normal se fac în taberele special amenajate unde costurile sunt destul de mari și deci inaccesibile familiilor cu venituri mai modeste. Toate aceste lucruri nu ar fi fost posibile fără o implicare deosebită a primarului comunei Budești, domnul Codrea Vasile, a cadrelor didactice din școlile comunei, a unor voluntari proveniți mai ales dintre angajații primăriei, a unor instituții de la nivelul județului cu atribuții pentru sport și tineret,pentru sănătate,pentru siguranță, pază și ordine publică. Tuturora le mulțumim.
Sperăm să continuăm, să perfecționăm, să atragem cât mai mulți participanți la edițiile viitoare ale ”Taberei de acasă”.
Citiţi şi:
- La Budești, o nouă ediţie de poveste în „Tabăra de Acasă”
- Copiii din Budeşti s-au bucurat de tabără acasă la ei
- Peste 170 de copii din Budeşti, în Tabăra de acasă. Amintiri pentru o viață, gândite de primarul Vasile Codrea
- Am fost și anul acesta în tabără...acasă, la Budești
- Am fost...în Tabăra de Acasă
Adaugă comentariu nou