„Dă la reciclat bateriile ce s-au descărcat!”

Peste 300 de preşcolari bistriţeni învaţă să colecteze baterii şi acumulatori

Agenţia pentru Protecţia Mediului Bistriţa-Năsăud, Asociaţia Română pentru Reciclare RoRec şi Inspectoratul Şcolar Judeţean Bistriţa-Năsăud au lansat proiectul educaţional „Dă la reciclat bateriile ce s-au descărcat”.
Peste 300 de ”grădinari” din Bistriţa-Năsăud sunt implicaţi în acest proiect ce îşi propune să promoveze beneficiile colectării selective a bateriilor uzate. Rolul micuţilor bistriţeni, spunea directorul executiv Sever Roman de la APM, este şi de a duce mesajul că „nu toate deşeurile sunt gunoaie”, către părinţi şi bunici.
Cele 10 unităţi de învăţământ preşcolar din Bistriţa, Beclean, Năsăud şi Sângeorz-Băi, înscrise în proiect, vor primi kiturile de colectare şi pliante informative, concursul derulându-se în două etape, nunţă inspectorul pentru educaţie permanentă, Monica Buboly.
În prima fază, va fi premiată grădiniţa care va colecta cea mai mare cantitate de baterii, festivitatea de premiere fiind programată joi, 4 aprilie, la Centrul Cultural Municipal „George Coşbuc”. Toţi copiii vor fi invitaţi la Teatru de păpuşi şi vor primi premii promoţionale de la RoRec.
În a doua etapă, vor fi acordate premii pentru cea mai mare cantitate de baterii colectată/preşcolar înscris în program de către o unitate de învăţământ (minimul fiind de 1 kg/copil), grădiniţa câştigătoare urmând să primească o multifuncţională. De asemenea, va fi distinsă şi cea mai activă echipă înscrisă în proiect, premiul constând într-un aparat foto. Evenimentul va fi organizat fie de Ziula Copilului, în 1 Iunie, fie de 5 iunie – Ziua mondială a mediului.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5