Peste 430 de persoane, dintre care 300 de tineri, au participat la Bursa locurilor de muncă pentru absolvenţi!

Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă Bistriţa-Năsăud a organizat, vineri, la sediu, tradiţionala Bursă a Locurilor de Muncă pentru Absolvenţi, având scop facilitarea accesului tinerilor la locurile de muncă disponibile pe piaţa muncii şi interacţiunea directă  a acestora cu agenţii economici şi de a purta discuţii preliminare înaintea interviului propriu-zis (concurs, probă de lucru). Scopul final, după cum remarca şi directorul executiv Otilia Râpan, este acela ca un număr cât mai mare de persoane să poată găsi un loc de muncă corespunzător pregătirii profesionale, la această bursă având posibilitatea să participe toate persoanele care se află în căutarea unui loc de muncă.

          La Bursă au participat 25 agenţi economici, care au oferit 210 locuri de muncă, dintre care 21 pentru persoanele cu studii superioare, 135 posturi pentru persoanele cu studii medii şi profesionale şi 54 de locuri de muncă pentru muncitori necalificaţi. Pentru persoanele cu studii superioare, au fost ofertate posturi de inginer auto, inginer electric, inginer producţie, inginer calitate, inginer automatist, inspector resurse umane. Cei cu studii medii şi profesionale au avut la dispoziţie locuri de muncă în meserii precum cea de lăcătuş mecanic, sudor, electrician, mecanic auto, tinichigiu, şofer, agent vânzări, şofer autobuz, electromecanic, operator mase plastice, zidar, tâmplar, cofetar, patiser etc.

         Nu mai puţin de 284 de absolvenţi de învăţământ au venit la întâlnirea cu primul angajator, dintre care 29 de absolvenţi de învăţământ au fost selectaţi în vederea încadrării în muncă. Per total, la aceasta bursă au participat 432 persoane, pe lânga absolvenţii de învăţământ remarcându-se şi elevii din clasa a XII - a de la Colegiul Tehnic Infoel, elevii din clasele a XI - a profesională, profil “lăcătuş construcţii metalice, utilaj tehnologic” şi a XII – a liceu, profil “ tehnician proiectant CAD” de la Colegiul Tehnic “Grigore Moisil” Bistriţa, precum şi membrii Consiliului Consultativ al A.J.O.F.M. Bistriţa – Năsăud.

      „În baza noastră de date avem înregistraţi 374 de absolvenţi, din care 107 au fost deja angajaţi, 79 primesc ajutorul de şomaj, iar diferența o reprezintă șomerii neindemnizați. Absolvenţii trebuie să fie înscrişi în baza noastră de date şi pot beneficia de facilități, precum  prime, bani de navetă, bani de chirie dacă locuiesc la peste 50 km de Bistriţa. Surprinzător, absolvenţii au ştiut de aceste facilităţi şi au venit direct cu angajatorii să fie angajaţi. Angajatorii ne-au spus că, deşi nu au experienţă, un an de zile îi ajută statul, iar pe urmă tinerii învaţă, pentru că au abilităţi. Este un lucru nemaipomenit atât pentru angajatori, cât şi pentru absolvenţi",  a declarat directorul executiv Otilia Râpan.

 

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5