PNL: Respingerea unei şedinţe festive dedicate Regelui Mihai dovedeşte dispreţ faţă de istoria naţională

Partidul Naţional Liberal (PNL) consideră că respingerea propunerii de organizare a unei şedinţe festive dedicate aniversării a 90 de ani de viaţă a Majestăţii Sale Regele Mihai dovedeşte dispreţul puterii faţă de istoria naţională.

,,PDL nu este capabil să renunţe la abordarea de tip conflictual şi să treacă dincolo de răfuielile sale politice nici măcar atunci când este vorba de momente solemne, cu valoare simbolică, de consens naţional. Partidul Naţional Liberal consideră că ziua de astăzi va rămâne o pagină ruşinoasă în analele parlamentarismului românesc”, se arată se arată într-un comunicat de presă al Departamentul de Analiză Politică şi Comunicare al PNL.

PNL constată că ,,tocmai puterea, care nu s-a sfiit să interpreteze abuziv Constituţia şi să încalce legea, atunci când calculele sale politice au cerut-o, invocă acum cadrul constituţional împotriva desfăşurării şedinţei solemne dedicate Majestăţii Sale Regele Mihai”.

,,În realitate, PDL încearcă să ascundă în spatele unor interpretări false ale reglementărilor existente desconsiderarea oricărei iniţiative din partea opoziţiei şi o gândire ce nu mai ţine cont nici măcar de realităţile istorice, ci probabil doar de ‘judecăţile de valoare’ ale lui Traian Băsescu”, se precizează în comunicat.

Potrivit PNL, remarca Robertei Anastase pentru care discursul Regelui Mihai nu a fost considerat ,,relevant pentru plen”, constituie ,,o jignire adusă nu numai unui om care a marcat destinul României, unui fost şef al statului român, ci şi istoriei naţiunii noastre”.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5