Pr. Vasile Beni: Cei care mai avem părinţi să nu uităm să mergem să îi colindăm

Dragii noştri credincioşi!

Sărbătoarea Crăciunului este ziua de naştere a pruncului Iisus. Iar printre cele mai frumoase zile din vremea copilăriei, în viaţa fiecăruia dintre noi se poate aminti şi ziua în care pentru prima dată am mers la colindat.

        Să nu uităm ca printre primi colindători să fie mama şi tata, pentru că atunci când am fost copii,  ei au fost cei care ne-au pregătit, ne-au învăţat cum să colindăm, cum să ne comportăm, iar acum aşteaptă ca să le trecem pragul casei pentru ai colinda.

Iar dacă părinţii au plecat din această viaţă trecătoare, să le păstrăm vie memoria, să îi pomenim în rugăciuni şi să ne aducem aminte cu drag de ei.

   Am colindat în copilărie, colindăm şi acum, trăim bucuria măreţului eveniment al istoriei, al universului, în care Fiul lui Dumnezeu a venit: ,,Să se nască/ Şi să crească /Să ne mântuiască!”

                                                       

  Îmi place foarte mult expresia pe care am citit-o: ,,Dacă în Biserică Dumnezeu este gazda și noi suntem oaspeți, în colindă Dumnezeu este oaspete, iar noi suntem gazdele care îl primim pe Dumnezeu în viața și în casa noastră!”

      Să nu uităm că fiecare dintre noi suntem datori să păstrăm, să promovăm şi să transmitem din generaţie în generaţie acest frumos obicei al colindatului, prin care învăţăm cele ce s-au petrecut în viaţa Pruncului şi a Mântuitorului nostru Iisus Hristos.

         

Multe sunt mesajele pe care ni le transmitem la această frumoasă şi măreaţă sărbătoare. Eu m-aş opri la mesajul îngerilor: „Slavă  întru cei de sus lui Dumnezeu și pe pământ pace și între oameni bună voire!”

Să ne rugăm bunului Dumnezeu să ne dăruiască pace în suflet, în casă şi în lumea în care trăim!

Să fiţi binecuvântaţi!

Amin.

Pr. Vasile Beni

 

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5