Prefectul Ovidiu Frenţ: De astăzi, România va exercita pentru prima oară Președinția Consiliului Uniunii Europene ! Bistrița-Năsăud va fi gazda Reuniunii atașaților de mediu ! Ce trebuie să ştim !

Începând de astăzi, 1 ianuarie 2019, România va exercita pentru prima oară, timp de șase luni, până în 30 iunie 2019, Președinția rotativă a Consiliului Uniunii Europene, un organism de importanță majoră în troica instituțiilor comunitare, principalul obiectiv al Preşedinţiei având în prim-plan locuitorii spațiului comunitar.

În contextul RO2019EU, în perioada 2-3 mai 2019, județul Bistrița-Năsăud va fi gazda „Reuniunii informale a atașaților de mediu”, evenimentul fiind inclus în cadrul celor peste 270 de reuniuni informale pe care ţara noastră le va organiza cu prilejul Președinției României la Consiliul Uniunii Europene, respectiv și în calendarul oficial de evenimente - https://www.romania2019.eu/…/reuniunea-informala-a-atasati…/ .

La această reuniune informală vor participa circa 100 de experți și atașați de mediu din Uniunea Europeană iar cu această ocazie ne propunem să promovăm imaginea României dar și a județului Bistrița-Năsăud în cadrul unui program care implică vizitarea unor puncte-cheie din județul nostru (municipiul Bistrița, stațiunea Colibița, zona Tihuța - Piatra Fântânele dar și campusul de voluntari Tăşuleasa Social și Parcul Național Munții Rodnei etc.).
De Știut
Această inițiativă aparține Ministerului Afacerilor Externe, pusă în practică prin colaborarea dintre Ministerul Afacerilor Interne, Instituția Prefectului și Consiliul Județean din fiecare județ al României.

Logo-ul Președinției României la Consiliul Uniunii Europene indică o Uniune Europeană în mișcare, sigură pe sine, dinamică, dar și atașată valorilor sale. Din punct de vedere estetic, Uniunea Europeană a fost ilustrată prin intermediul unui lup, animal prezent în mitologiile majorității culturilor europene. Suplimentar, desenul ilustrează o Uniunea Europeană care își afirmă atașamentul față de protecția biodiversității și a fost creat de un elev în clasa a IX-a, din București.
Detalii, aici: https://bit.ly/2BOlf0M
Sloganul Președinției României la Consiliul Uniunii Europene-„Coeziunea, o valoare comună europeană“- dorește să reliefeze importanța reîntoarcerii la obiectivele fundamentale ale construcției comunitare. Astfel, coeziunea poate fi considerată o valoare comună elementară pentru coerența și capacitatea Uniunii Europene de a-și îndeplini obiectivele, așa cum rezultă și din art. 3 al Tratatului privind Uniunea Europeană, care prevede faptul că unul dintre cele mai importante obiective comune este promovarea coeziunii economice, sociale și teritoriale între statele membre.
Detalii, aici: https://bit.ly/2BLwoPY
MAE a lansat site-ul oficial al Preşedinţiei României la Consiliul Uniunii Europene, disponibil la adresa ➡ www.romania2019.eu, în limbile română, engleză și franceză.

Prefectul Ovidiu Victor Frenţ

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5