Prefectul Ovidiu Frenț îl însoțește pe Ministrul Apelor și Pădurilor, Ioan Deneș, în zonele calamitate din județ

Prefectul Ovidiu Victor Frenț îl însoțește pe Ministrul Apelor și Pădurilor, dl. Ioan Deneș, ISU Bistrița - Năsăud, conducerea ANAR, ABA Someș-Tisa și SGA, în zonele calamitate din județul nostru, pentru a constata pagubele și a prioritiza lucrările de intervenție pe cursurile de apă, în vederea protejării comunităților.
Vizita în teren este în desfășurare și vizează localitățile cu probleme: Domnești, pe râul Șieu, pod DJ 154C, valea Șieu în localitatea Șieu, valea Șieuț în localitatea Șieuț, valea Luț în localitatea Monor.
Vă reamintim că până duminică, 16 iunie, ora 23:00, județul nostru se află sub avertizare de disconfort termic, manifestări de instabilitate atmosferică.
Vremea va fi călduroasă, la orele amiezii disconfortul termic va fi ridicat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va atinge și va depăși ușor pragul critic de 80 de unități cu precădere în zonele de câmpie. Îndeosebi după-amiaza și seara, instabilitatea atmosferică va fi temporar accentuată la deal și la munte și local în celelalte regiuni.
Vor fi perioade în care va ploua torențial, vor fi descărcări electrice, intensificări ale vântului, vijelii și căderi de grindină. În intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantitățile de apă vor depăși 15...25 l/mp și izolat 35...40 l/mp.
Instituţia Prefectului Bistriţa-Năsăud

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5