Prefectul Ovidiu Frenț s-a întâlnit astăzi cu Ambasadorul României la Vatican. ES dr. Liviu-Petru Zăpârțan este originar din Șieu Odorhei

Faptul că Excelenta Sa Ambasadorul Extraordinar și Plenipotențiar al Romaniei pe lângă Sfântul Scaun și Ordinul Suveran de Malta, prof. univ. dr. Liviu-Petru Zăpârțan,este  originar din comuna Șieu-Odorhei județul Bistrița-Năsăud, o scrie chiar prefectul Ovidiu Frenț. Frenț s-a întîlnit astăzi cu  prof. univ. dr. Liviu-Petru Zăpârțan, Execelența Sa efectuând astăzi o scurtă vizită la sediul Instituției Prefectului.

Iată ce scrie prefectul Frenț pe pagina Instituției Prefectului:

Prefectul județului Ovidiu-Victor Frenț s-a întâlnit cu Excelenta Sa Ambasadorul Extraordinar și Plenipotențiar al Romaniei pe lângă Sfântul Scaun și Ordinul Suveran de Malta, prof. univ. dr. Liviu-Petru Zăpârțan, originar din comuna Șieu-Odorhei județul Bistrița-Năsăud. La întâlnire a participat și subprefectul județului Ciprian Ceclan-Oprea. Ambasadorul și-a manifestat bucuria de a fi revenit pe meleagurile natale, iar Prefectul județului a vorbit despre mândria noastră de a avea un ambasador la Vatican din județul nostru. Au fost evocate bunele relații dintre confesiunile religioase din județul nostru.
Astfel aici în orașul nostru s-a semnat „Declarația de la Bistrița”, în 2013, de către înalți reprezentanți ai cultelor religioase, apoi în fiecare ianuarie avem „Octava de rugăciuni”, în care se țin slujbe și rugăciuni cu grupuri de preoți din toate bisericile din oraș, pe rând în biserici diferite și în 11 iunie este ziua în care se comemorează incendiul de la Biserica Evanghelică, când toate bisericile fac o rugăciune pentru Bistrița, orașul nostru.
De asemenea ambasadorul a reafirmat că proiectul de a pregăti vizita Papei în România în anii viitori rămâne în agenda sa pe primul loc.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5