Ambasadorul României la Vatican, bistriţeanul Petru-Liviu Zăpârţan: Ne mângâiem cu gândul că poate, în anul care vine, Papa Francisc va binecuvânta Grădina Maicii Domnului

Prof. univ. Petru-Liviu Zăpârţan, Ambasadorul Extraordinar şi Plenipotenţiar al României pe lângă Sfântul Scaun şi Ordinul Suveran de Malta, şi-a exprimat speranţa că poate în 2019 Papa Francic va binecuvânta România, în cadrul unei vizite oficiale.

         „Am un sentiment de tristeţe că nu sunt alături de dumneavoastră.  Trăim sub semnul devizei lui Liviu Rebreanu -  „Datoria, frate român”, nu ca altădată faţă de stăpâni străini, ci cu adevărat pentru poporul şi ţara noastră, într-o misiune pe lângă Sfântul Părinte Papă Francisc şi pe lângă Vatican. Ne mângâiem cu gândul că poate în anul care vine Papa va binecuvânta Grădina Maicii Domnului, dând un imbold strădaniilor unui popor de a-şi afirma identitatea într-o lume care nu se scaldă în cele mai curate ape. Şi apoi, mai sunt eforturile de a gospodări, împreună cu celelalte instituţii, pentru şase luni, cea mai îndrăzneaţă şi mai fertilă construcţie instituţională cunoscută de istorie, Uniunea Europeană.

Îmi doresc cu toată energia spirituală, în cadrul verii viitoare, să avem în inimi bucuria celor două  manifestări realizate cu succes, în ceea ce am putut da ca popor mai bun şi mai frumos”, a transmis prof. univ. dr. Petru-Liviu Zăpârţan, în mesajul video, de după conferirea titlului de Cetăţean de Onoare al judeţului Bistriţa-Năsăud.

De altfel, acesta s-a arătat „foarte bucuros şi mândru” de acordarea acestui titlu, pe care îl va purta cu mândrie, alături de cel de Cetăţean de onoare al comunei Şieu Odorhei, mulţumind conducerii judeţului Bistriţa-Năsăud, preşedintelui Emil Radu Moldovan, prefectului Ovidiu Frenţ, dar şi tuturor consilierilor judeţeni care au votat această propunere.

Prof. univ. dr. Liviu Petru Zâpârţan, istoric și filosof, este originar din Şieu-Odorhei. Are o carieră impresionantă ca dascăl, dar și ca autor, publicând peste 60 de lucrări de specialitate în ţară şi străinătate. În perioada 1995 – 2000 a fost numit Ambasadorul României la Luxembourg, iar la încheierea misiunii în această ţară a primit Ordinul "Marea Cruce de Merit a Marelui Ducat de Luxembourg". Din anul 2016, este Ambasador al României la Vatican, fiind numit Ambasador Extraordinar şi Plenipotenţiar al României pe lângă Sfântul Scaun şi Ordinul Suveran de Malta. De menționat că prof. univ. dr. Liviu Petru Zăpârţan, începând cu anul 2012, este membru al Institutului European de Drept de la Viena. 

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5