Preşedintele CJ Liviu Rusu, acuzat de abuz în serviciu şi deturnare de fonduri

„Am intrat în posesia unui document prin care Liviu Rusu şi-a pus semnătura pe o adresă, şi îşi permite cu nonşalanţă să dea dispoziţie prin care face modificări în hotărârile de Consiliu Judeţean”, a anunţat liderul PSD B-N, deputatul Radu Moldovan. Povestea porneşte de la hotărârea de Consiliu Judeţean din 22 aprilie, când pentru amenajarea şi consolidarea a două drumuri judeţene s-au alocat nişte sume de bani, mai exact 10 miliarde de lei pentru amenajarea drumului judeţean Spermezeu-Lunca Borlesei, şi 11, 5 miliarde de lei pentru reabilitarea drumului judeţean Măgura Ilvei –Ilva Mare.

În data de 20 august, printr-o scrisoare adresată S.C L.D.P. S.A Bistriţa, preşedintele Consiliului Judeţean, Liviu Rusu, informează societatea în cauză, că nu se vor mai aloca fonduri în vederea continuării lucrărilor de reabilitare la drumul Spermezeu-Lunca Borlresei, şi ca urmare sunt sistate lucrările. Acuzele consilierilor PSD nu se opresc aici. „La poziţia 108 din hotărârea de Consiliu Judeţean din aprile, sau la poziţia Ioan Oltean, pentru amenajarea drumului judeţean Măgura Ilvei- Ilva Mare au fost alocate 11, 5 miliarde de lei. Liviu Rus, cu un tupeu de neimaginat şi-a permis să facă o modificare în această hotărâre şi a mărit suma la 20 de miliarde de lei. Au apărut Colegiile Electorale, şi trebuia să-i facă pe plac lui Ioan Oltean.

Astfel, am pus la dispoziţia avocatului Aris Cupşa, toate documentele necesare pentru a se demara cercetările. Este inadmisibil ca în România Europeană a anului 2008, legile să fie încălcate flagrant” a mai completat deputatul PSD, Radu Moldovan.

Avocatul Aris Cupşa a precizat că în termen de trei zile va depune plângerea penală la Parchet. „Faptul că preşedintele Consiliului Judeţean îşi permite să mute bani dintr-un loc în altul printr-o adresă, constituie abuz în serviciu”, a completat Cupşa.

Ca un fost preşedinte de Consiliu Judeţean, şi candidat pentru un scaun de vicepreşedinte, Gheorghe Marinescu a vorbit în termeni duri despre modul cum actualul preşedinte de CJ îşi exercită funcţia: „Este clar că e vorba de o deturnare de fonduri, şi nu de o schimbare de destinaţie. În acelaşi timp, dacă nu va publica în presă, anunţul privitor la şedinţa extraordinară de vineri, îi vom face o a doua plângere penală”, a încheiat Marinescu.

Până la această oră, pe adresa redacţiei noastre nu a sosit niciun convocator din partea Consiliului Judeţean pentru şedinţa extraordinară din 31 octombrie.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5