Preşedintele Radu Moldovan, despre frumuseţea Crăciunului în Bistrița-Năsăud! ”Veste bună gazdă-n casă” adusă de Alexandru Pugna

După ce bisericile din oraș au răsunat de colindele ansamblurilor și grupurilor din tot județul, în curtea muzeului din Bistrița, Alexandru Pugna a lansat CD-ul ”Veste bună gazdă-n casă”, alături de Grupul Folcloric "Colindătorii năsăudeni". Un album care adună cele mai frumoase colinde de pe Valea Ţibleşului, cadoul îndrăgitului artist de sărbători. Albumul a apărut cu binecuvântarea episcopului Macarie al Europei de Nord, iar muzicologul Gavril Ţărmure spune despre Alexandru Pugna că este un adevărat artist simbol al judeţului Bistriţa-Năsăud.
Emil Radu Moldovan, preşedintele Consiliului Judeţean, a vorbit despre frumuseţea Crăciunului, despre dorul de zăpadă, despre proiectele ambiţioase ale Complexului Muzeal. Deputatul Doina ,Dorin Popescu, vicepreşedintele Consiliului Judeţean, Alexandru Gavrilaş-manager Complexul Muzeal şi Gavril Ţărmure au vorbit despre spiritual Crăciunului, dorindu-le conjudeţenilor Sărbători fericite.
Bistriţenii au fost așteptați cu bucate din cele-alese, toate Produs în Bistrița-Năsăud! De toate de pus pe masă, de ”gătat” casa și înfrumusețat gazda, făcute de gospodari și meșteri pricepuți din tot județul! Și colinde străbune! Acestea sunt propunerile organizatorilor evenimentului Crăciun în Bistrița-Năsăud, respectiv Consiliul Județean, prin Complexul Muzeal, în parteneriat cu Centrul județean pentru Cultură, pentru a treia zi de sărbătoare la muzeu.
Sub genericul "E vremea colindelor", au venit cu mesajul Naşterii Domnului, Ansamblul Profesionist "Dor Românesc" al Centrului Judeţean pentru Cultură Bistriţa-Năsăud, Ansambluri de obiceiuri şi grupuri de colindători din: Sângeorz-Băi, Sieuţ, Rebra, Sanţ, Ilva Mare, Salva, Spermezeu, Căianu Mic, Șieu, Leșu, Rusu Bârgăului, Budacu de Sus și al corurilor bisericilor din Maieru, Sîngeorz-Băi, Piatra și Mărișelu.
O sărbătoare a bucuriei care a adus lumina Crăciunului în sufletele bistriţenilor.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5