Preşedintele Radu Moldovan: Pe 17 martie, semnăm contractul de finanţare pentru extinderea Spitalului Judeţean de Urgenţă Bistriţa

Preşedintele Consiliului Judeţean Bistriţa-Năsăud, Emil Radu Moldovan, a anunţat că în 17 martie, la Târgu Mureş, va fi semnat, în prezenţa ministrului Sănătăţii, Alexandru Rafila, contractul de finanţare, în valoare de aproximativ 100 milioane euro, pentru un proiect major al Spitalului Judeţean de Urgenţă Bistriţa.

„Proiectul va schimba fundamental tot Spitalul Judeţean de Urgenţă Bistriţa, inclusiv crescând, în mod semnificativ, condiţiile hoteliere. Dacă acum mai sunt saloane cu 4-6-8 paturi, cu băi pe holuri, nu va mai exista aşa ceva, nu vor mai fi saloane mai mari de 2-3 paturi, cu baie, cu televizor, cu fluide medicale, cu tot ceea ce are nevoie la capul patului un bolnav, adică vom trece cu totul într-o altă eră şi serviciile medicale vor fi unele de înaltă ţinută.

De asemenea, prin parteneriatul cu Universitatea de Medicină, Ştiinţă şi Tehnologie „George Emil Palde” din Târgu Mureş începe să dea roade, din toamna anului trecut avem primii 100 de studenţi care studiază medicină generală pentru asistente cu studii superioare. De anul viitor vom deschide şi Farmacie şi Tehnică dentară. În baza acestui parteneriat, Universitatea, împreună cu Spitalul Judeţean de Urgenţă, a făcut demersurile la Ministerul Sănătăţii -  suntem în fază finală şi sper ca până pe 17 martie când ne vom întâlni cu domnul ministru Rafila la Mureş să primim şi Ordinul ministrului prin care Spitalul Judeţean de Urgenţă Bistriţa va deveni Spital Judeţean Clinic de Urgenţă Bistriţa, lucru care va creşte finanţarea şi care, sigur, obligatoriu, va creşte şi calitatea serviciilor care vor fi oferite de spital”, a declarat preşedintele Radu Moldovan.

 

 

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5