Preşedintele Radu Moldovan: România e casa noastră, iar Casa Regală va rămâne pentru români un reper al dragostei de țară și al verticalității acestui popor

“Nu văd România de astăzi ca pe o moştenire de la părinţii noştri, ci ca pe o ţară pe care am luat-o cu împrumut de la copiii noştri.” -cuvinte ale Majestății Sale Regele Mihai I al României pe care trebuie să ni le amintim mereu.

Cu prețuire, sărbătorim Ziua Regalităţii și Ziua Independenţei naţionale, rezultate ale curajului, ambiției și patriotismului, prin care s-au realizat:
Proclamarea Principelui Carol ca domnitor al Principatelor Unite (1866);
Independenţa faţă de Imperiul Otoman (1877);
Transformarea ţării din principat în regat, Principele Carol fiind încoronat ca primul rege al României (1881).

România e casa noastră, iar Casa Regală este și va rămâne pentru români un reper al dragostei de țară și al verticalității acestui popor.

 Tot pentru Ţară, nimic pentru mine. - Carol I al României 

Comentarii

11/05/20 15:04
vizitator

Superficial Răducule. Ar trebui să mai înveti de la Viorica Dăncilă, care intr-un mesaj transmis , de Ziua Regalității spunea intre altele că ”așa cum românii din trecut s-au bazat pe regii României, și românii de azi se pot baza pe membrii Casei Regale, pe patriotismul și conștiința lor românească”.
Ea făcea si o referire concretă – și care demonstrează modul în care Casa Regală s-a implicat în cel mai important eveniment extern al României de la intrarea în UE: ”Vreau cu această ocazie să mulțumesc din nou Casei Regale pentru susținerea dovedită față de România în perioada în care țara noastră a deținut președinția rotativă a Consiliului Uniunii Europene”. Viorica Dăncilă a mentionat in mesajul sau un alt moment memorabil referitor la celebrul discurs de la Haga, în care Principesa Margareta a apărat România, punând la punct Olanda chiar la ea acasă când a pledat pentru aderarea României la Spațiul Schengen.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5