Primăria Bistriţa va reabilita 40.000 de metri pătraţi de străzi şi alei până la sfârşitul lunii mai, ne asigură edilul

,,În această săptămână, demarăm reparaţiile curente pe străzi şi alei. Am împărţit oraşul în trei zone, trei loturi, şi am externalizat 15.000 de mp de străzi şi alei pentru a face faţă. Pe lângă Direcţia de Servicii Municipale (DSP), în urma licitaţiilor, se vor ocupa de reabilitare Construct Perom (n.r. - Construct Perom SRL este o companie privată în domeniul betoanelor şi asfaltului din Bistriţa) şi LDP (SC Lucrări Drumuri şi Poduri)”, a anunţat, luni, primarul Bistriţei Ovidiu Creţu.

Valoarea totală a lucrărilor este de circa 1,5 milioane de lei, iar potrivit contractului, reparaţiile trebuie finalizate într-un termen de trei luni de zile, dar edilul este optimist şi ne asigură, că acestea vor fi finalizate ,,undeva spre sfârşitul lunii mai”.

,,În ceea ce priveşte lotul 3, cel care va fi realizat de DSP, are un număr de 40 de străzi şi alei. Se va intra cu prioritate, începând cu Toamnei, Izvorului, Simion Bărnuţiu, Aleea Şieului, Aleea Iasomiei, Intrarea Turturelelor, Gheorghe Pop de Băseaşti ş.a.m.d.

Construct Perom care a câştigat licitaţia pentru lotul 1, are un număr de 56 de străzi, vor începe cu strada Vasile Lupu, Tudor Vladimirescu,Gen. Ieremia Grigorescu, Grădinilor, străzile principale din cartierul Ştefan cel Mare, pentru că aleile interioare dintre blocuri, le-am finalizat noi.

LDP care a câştigat licitaţia pentru lotul 2 va începe cu străzile Grigore Pletosu, Calea Moldovei, Năsăudului, Andrei Mureşanu, Bulevardul Decenbal, Brânduşei, Romană etc”, ne-a explicat edilul Ovidiu Creţu.

La acestea se adaugă lucrări curente de reparaţii şi întreţinere a trotuarelor, întreţinerea străzilor nemodernizate şi efectuarea de plombări.

,,Pe lângă aceste reparaţii de străzi, avem şi reabilitări de alei interioare în cartierul Ştefan cel Mare, Independenţei Sud şi zona Lamă, de la Petru Ispirescu şi până pe Sucevei - un total de 62.070 de metri pătraţi, cu o valoare de 1.562.507 lei. Din această cauză, DSP nu mai făcea faţă, şi astfel am ales să externalizăm lucrările de reparaţii la străzi”, a concluzionat primarul Bistriţei.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5