Primarul Cătălin Bota, despre investiţiile din Sângeorz-Băi: Lucrări la promenada de pe Valea Borcutului, la şcoli, parcul staţiunii

  Autorităţile locale din Sângeorz –Băi au în derulare o serie de proiecte ce vor schimba faţa oraşului-staţiune. În perioada următoare, vor fi recepţionate o serie de obiective de investiţii finanţate îndeosebi din fonduri europene. 

„Cel mai înaintat proiect ca pondere a implementării este promenada de pe Valea Borcutului. Se lucrează la mici retuşuri. În componenta proiectului sunt şi asfaltări de drumuri în localitatea Sângeorz-Băi. Ne pregătim să facem decolmatarea Văii Borcului, înlocuirea pavajului care a suferit anumite deprecieri, astfel că în luna iunie să putem face recepţia. Va fi pus şi mobilier stradal, arbori. În proiectul SOS (Satul-Oraşul-Staţiunea) –Aqua Primus Sângeorz-Băi, în parcul staţiunii lucrăm la refacerea aleilor de cură din pădurea-parc. A fost montat arborele inteligent, terenul de fotbal este finalizat. O mică întârziere este la montarea toaletelor ecologice", a declarat primarul oraşului staţiune. 

Potrivit edilului din Sângeorz-Băi, terenul de sport va putea fi închiriat, după terminarea programului şcolar, pentru sume modice, pentru că intenţia autorităţilor locale este de a încuraja sportul, socializarea. "Este terenul comunităţii, dar va trebui folosit în baza unui program, pentru a avea şi un control al respectării condiţiilor. Vom încerca să facem recepţia pe obiective, pentru că acest proiect include şi pistele de biciclete în jurul staţiunii", a spus primarul Bota.

         Altfel, atât podul, cât şi pistele de pe malul Someşului sunt în procedură de expertizare. "Se face o expertiză tehnică de către o persoană autorizată de minister. Nu ştim rezultatul expertizei. Fiind în perioadă de construcţie, toată responsabilitatea este a constructorului. Dacă au greşit, vor corecta ce au greşit, astfel încât la final să avem un obiectiv de care să fim mândri. Fiind un pod unicat în ţară, va fi foarte căutat de vizitatori. Poate şi de aceea a ridicat anumite probleme, specialişti pe lemn avem în ţară, dar la o asemenea deschidere, anvergură, toţi au spus că nu au anticipat asemenea probleme. Am încredere şi sunt sigur că la final vom fi toţi mulţumiţi.", a precizat primarul oraşului.

Acesta a adăugat că lucrările sunt avansate la proiectele de reabilitare a şcolilor din localitate. "La şcoala de pe Cormaia, copiii sunt intraţi în spaţii de peste un an de zile. Se finalizează lucrările şi la sala de sport, curtea. Ne apropiem de recepţie. La Şcoala de pe str. Teilor şi la cea de pe str. Republicii, la corpurile de clădire ar mai fi mici lucrări de făcut. Lucrăm la curtea unităţii de pe str. Republicii, cu amenajarea terenului de baschet, a pistei de alergare, groapa de nisip. lucrările sunt înaintate şi vara aceasta vom face recepţia", a declarat primarul Cătălin Bota.

         O serie de străzi din Sângeorz-Băi, pe o lungime de 9 km, sunt introduse la reabilitare pe Programul Naţional de Investiţii „Anghel Saligny”. "Am încărcat pe platformă documentaţia. Se lucrează la proiectul tehnic, vream ca în luna mai să fie finalizat. În luna iunie scoatem la licitaţie execuţia, ca să câştigăm timp. Dorim ca în luna iunie-iulie să fie finalizată şi licitaţia, astfel ca în luna septembrie să înceapă lucrările. Sunt câteva străzi cu prioritate maximă – str. Someşului, de la pod la Biserica Penticostală nr. 1, str. Stejarului – accesul spre şcoli, grădiniţe şi creşă – şi str. Izvoarelor", a menţionat primarul Bota. 

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5