Primarul Iustian Muntean: Comuna Teaca s-a dezvoltat prin proiectele cu finanţare europeană. În acest an, peste 50% din buget este alocat investiţiilor

Peste 50% din bugetul comunei Teaca pentru anul 2019, care va f adoptat în perioada următoare, va fi destinat lucrărilor de investiţii, fie că vorbim de fonduri europene, guvernamentale sau locale. Primarul Daian Iustian Muntean a menţionat în cadrul şedinţei Colegiului Prefectural, pe care a găzduit-o, că Teaca s-a dezvoltat în ultimul deceniu graţie accesării fondurilor europene prin Programul Naţional de Dezvoltare Rurală.

         „Comuna Teaca s-a dezvoltat în ultimii 10 ani datorită programelor prezentate, în special fostul Program SAPARD, primul program pe care l-am accesat, dar nu am iertat niciunul dintre programele care au fost lansate. Cred că în toate programele în care a fost eligibilă, Primăria Teaca a accesat proiecte. Şi acum, pe AFIR, avem ujn proiect pentru modernizarea drumurilor de interes local, în valoare de un milion de euro, lucrăm la drumuri agricole, Centrul de Informare Turistică este terminat. Am adus un utilaj prin GAL Progres Transilvan, un buldoexcavator pentru Primărie. Ce a fost de accesat, am accesat absolut tot”, a declarat primarul Muntean.

Potrivit acestuia, administraţia locală administrează şi trei proiecte prin Programul Naţional de Dezvoltare Locală al Ministerului Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice. „Prin Programul de Dezvoltare Locală avem trei proiecte de circa 8 milioane euro. Reabilităm Unitatea Medico –Socială, lucrările sunt executate în proporţie de 50-60%, iar şcoala din Ocniţa este 90% terminată.     Pe partea de canalizare şi modernizarea a drumurilor de interes local, la Viile Tecii, Budurleni lucrările sunt în gata în proporţie de 60-70%”, a spus Damian Muntean.

         Edilul comunei Teaca a menţionat că are pregătite proiecte,  doar să apără oportunitatea unor surse de finanţare. „Dacă vor mai fi proiecte, le vom accesa. Singura pată neagră a mea este Biserica Evanghelică din Teaca, construită în anii 1470, care se dărâmă sub ochii noştri, nu am reuşit să accesăm niciun program de finanţare. Oriunde am încercat am pierdut sume mari din bugetul Primăriei pentru avize, pentru expertize, pentru absolut tot, dar parcă e blestemată să nu se reabiliteze biserica. Dar nu ne dăm bătuţi, acum încercăm şi prin fonduri norvegiene de la Ministerul Culturii. Să sperăm că prin granturile care sunt acolo vom primi o finanţare pentru biserică”, a menţionat primarul Damian Iustian Muntean. 

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5