Edilul Bistriţei în postura de povestitor

Primarul Ovidiu Creţu le-a citit copiilor povestea ,,Fata moşului cea cuminte”

,,Dacă vreţi să formaţi copii excepţionali, citiţi-le poveşti. Dacă vreţi să ajungă geniali, citiţi-le şi mai multe poveşti”. (Albert Einstein)

Televizorul este în multe familii, obiectul-personaj în jurul căruia se desfăşoară toate activităţile cotidiene. Din păcate majoritatea copiilor au ajuns să petreacă în fata televizorului mai mult timp decât la şcoală, îşi ,,desăvârşesc” educaţia tot împreuna cu personajele proiectate de acesta, iar comunicarea în cadrul familiei şi societăţii este grav afectată.

În acest context, la Bistriţa, în săptămâna care tocmai se încheie, s-a desfăşurat campania „Săptămâna familiei, săptămâna fără televizor”.

La nivel local, pe lângă instituţiile implicate, oamenii din funcţii publice, cum e primarul Bistriţei, Ovidiu Creţu, a coborât din scaunul administrativ pentru a se implica şi din postura de povestitor.

Peste 100 de copii de la Şcoala Generală nr.1 şi Colegiul Naţional ,,Liviu Rebreanu” au putut asculta, ieri, o poveste citită chiar de primarul Ovidiu Creţu, în cadrul campaniei ,,Săptămâna familiei, săptămâna fără televizor”, de la Biblioteca Judeţeană.

Edilul a ales povestea ,,Fata moşului cea cuminte” de Petre Ispirescu.

,,Dragi copii, începem un ciclu de activităţi care au menirea să vă facă să-i cunoaşteţi mai bine pe cei care au creat sau au adunat din popor, din folclor, poveşti, în ciclul în care interacţiunea, poate folosesc un cuvânt, care nu-i cel mai potrivit, relaţia dintre noi, cei mari, şi voi, cei mici, să fie mai apropiată, şi să putem vorbi direct nu prin intermediul televizorului, cum se întâmplă de multe ori, ceea ce nu înseamnă că televizorul este un lucru rău.

El trebuie să fie o parte componentă, ca şi această lectură, a relaţiei dintre adulţi şi copii”, a spus Ovidiu Creţu.

Acesta s-a arătat încântat să se afle în mijlocul elevilor care, după ce au ascultat în linişte lectura edilului i-au întors favoarea dăruindu-i flori şi felicitări făcute chiar de ei.

Această întâlnire a fost realizată în cadrul proiectului „Săptămâna familiei, săptămână fără televizor”, o iniţiativă la care au pus umărul Biblioteca Judeţeană împreună cu ONG-ul „ZIBO” din Satu Mare.

Organizatorii, care promit că vor repeta astfel de lecturi, şi-au propus să-i rupă pe copii, măcar pentru câteva ore, din faţa calculatoarelor şi televizoarelor şi să le arate lumea minunată a cărţilor.

,,Vă mulţumesc că aţi venit aici, la Biblioteca Judeţeană, vă invit să veniţi aici ori de câte ori vă pofteşte inima. Toate serviciile Bibliotecii vă stau la dispoziţie zi de zi.

În legătură cu acest gest pe care primarul oraşului îl face vizavi de voi, eu sunt foarte bucuros să cred că în acest fel vom inaugura un ciclu de lecturi publice al unor personalităţi care se fac pentru cititori de diferite vârste.

Am ales să fiţi voi cei dintâi care îl ascultaţi pe primar. Primarul a făcut după părerea mea o alegere excepţională. A ales Petre Ispirescu, a ales o poveste care este fascinantă (Fata moşului cea cuminte – n.r.)

Vă aştept cu tot dragul la Bibliotecă, fie însoţiţi de doamnele profesoare, fie cum s-ar spune, singuri de capul vostru”, a spus directorul Bibliotecii Judeţene, Oliv Mircea.

Finalul întâlnirii aparţine Oanei şi colegilor din clasa a IV-a B de la Colegiul Naţional ,,Liviu Rebreanu”, cei mai ,,povestitori” copii…

,,Îmi place foarte mult să ascult şi să citesc poveşti”. (Oana Onofrei).

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5