Primarul Ovidiu Creţu şi președintele Radu Moldovan, întâlnire cu bistriţenii: Cu fapte, nu vorbe!

"Blocuri reabilitate=economii la bugetul familiilor bistrițenilor! E clar că programul de reabilitare termică a blocurilor din Bistrița este un succes și se impune continuarea lui, exact așa cum mi-am propus cu echipa mea. M-am convins de acest lucru în această seară, la o întâlnire cu bistrițenii de pe strada Garoafei, la care am participat împreună cu colegul meu Emil Radu Moldovan, președintele Consiliului Județean și echipa mea pentru Consiliul local. Ei fac demersuri ca blocul lor să fie prins în unul dintre proiectele pentru care vom cere finanțare în această vară, pentru că apreciază faptul că anveloparea blocurilor schimbă estetica orașului nostru și, cel mai important, li se reduc considerabil cheltuielile de încălzire a locuințelor. Am reușit să facem acest lucru pentru locuitorii din 2.226 de apartamente şi avem deja pregătită documentaţia tehnică pentru reabilitarea termică a încă 96 de blocuri cu 4.424 de apartamente. E clar că suntem pe drumul cel bun! Cu fapte, nu vorbe" declară primarul Bistriţei!

Material de propagandă electorală difuzat de SC CPE Răsunetul SRL, la comanda Partidului Social Democrat Bistriţa-Năsăud, Cod Unic de Identificare atribuit de AEP: 21160002

Comentarii

10/05/16 07:27
octav

Bistrita sa dezvoltat natural creinduse noi cartiere. Fiecare nou cartier avand caracteristici diferite deci si nevoi diferite. Este bine ca aceste cartiere sa aiba un nume, pentru a se identifica nevoile specifice fiecarui cartier in parte.

Incerc sa propun cateva nume pentru aceste noi cartiere, puteti sa va exprimati optiunile si preferintele.

- Cartierul delimitat de strazile Drumul Cetate, Subcetate, Drumul Dumitri Vechi si limita orasului . Este un cartier de Case. Nume propus Cetatii, deoarece este langa ruinele fostei Cetati.

- Cartierul delimitat de Calea Ferata, Drumul Cetatii, Slavici, Subcetate si Drumul Dumitri Vechi.
Este un cartier de Case. Nume propus Henri Coanda, deoarece este un nume folosit in zona.

- Cartierul delimitat de strazile Subcetate, Drumul Cetatii, Tarpiului si limita orasului. Este un cartier preponderent de Blocuri. Propun pastrarea numelui de Subcetate.

- Catierul delimitat de strazile Drumul Cetatii, Drumul Dumitri Vechi, Drumul Dumitri Nou si limita orasului. Este un cartier de Case. Nume propus Avram Iancu.

- Cartier delimitat de Calea Ferata, Drumul Dumitri Vechi, Simion Mandrescu si Lucian Blaga. Este un cartier de Case. Nume propus Traian Vuia, deoarece exista o strada cu acelasi nume Traian Vuia in cartier.

- Cartierul delimitat de Calea Ferata, Lucian Blaga,Drumul Dumitri Nou, cartierul Unirea, limita orasului. Este un cartier de Case. Nume propus Aurel Vlaicu, deoarece exista o strada cu acelasi nume Aurel Vlaicu in cartier.

- Cartierul delimitat de Calea Ferata, Tarpiului, Drumul Cetatii , Subcetate si Slavici. Este un cartier mixt preponderant de Case. Nume propus Cuza Voda, deoarece exista o strada cu acelasi nume Cuza Voda in cartier.

- Cartierul delimitat de strazile Drumul Cetatii, Calea Clujului, Tarpiului, Soarelui si limita orasului. Exte un cartier mixt preponderant de Case. Nume propus Studentilor, deoarece Schullerwald este mult mai greu de scris.

- Cartierul delimitat de strazile Libertatii, Calea Clujului si Sigmirului. Este un cartier de Case. Nume propus Compozitorilor.

- Cartierul delimitat de stazile Soarelui, Calea Clujului, cartierul Sigmir, cartierul Viisoare. Este un cartier de case. Nume propus Soarelui.

10/05/16 08:29
octav

Este usor de facut si fara mari cheltuieli o trecere de pietoni pe Drumul Cetatii in dreptul terenurilor de tenis.

Ar fi mai mult decat benefic pentru cetateni din zona un sens giratoriu la intresectia strazi Drumul Dumitri Vechi cu strada Drumul Cetatii.

Trebuie identificat locul de pe dealul Targului unde a avut casa Lucian Blaga si construit acolo un monument comemorativ si un parculet. Casa acum nu mai exista. Lucian Blaga a spus atat de frumos intr-o scrisoare ca pentru el acolo este SPATIUL MIORITIC.

10/05/16 09:35
locuitorul

Sunt inca foarte multe lucruri de facut in noile cartiere. Dar macar botezarea cartierelor se poate realiza foarte simplu si nu costa niciun ban, printr-o hotarare de consiliu local. Si poate ca in acest fel locuitori din noile cartiere nu se vor mai simti neglijati si vor simti ca fac si ei parte din orasul Bistrita.

10/05/16 11:43
vizitator

Cata ipocrizie si minciuna lansate in spatiul public fara pic de rusine. Este ca si cum ai vorbi de funie in casa spanzuratului. Cretu vorbeste despre programul de reabilitare termică a blocurilor, dupa ce la Proiectul ”Îmbunătăţirea eficienței energetice a blocurilor de locuinţe – Bistriţa 2” care avea perioada implementare în : 05.02.2014 – 31.12.2015. Până la data scadenta au fost finalizate lucrările de reabilitare termică la 9 blocuri,la restul de 6 blocuri fiind înregistrate întârzieri în execuţia lucrărilor, astfel încât acestea urmeaza sa fie reabilitate termic pana la 3o. o6. 2016, cu bani din bugetul local. Valoarea estimată a lucrărilor în 2016 la proiectul ”Bistrița 2” este de 1.982.000 lei.

10/05/16 12:10
un Om

Noile cartiere au nevoie de scoli, gradinite, crese, strazi asfaltate, trotuare, piste de biciclete, parcuri cu locuri de joaca pentru copii, terenuri de sport etc.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5