Primarul Traian Ogâgău nu exclude un împrumut bancar investiţional pentru asfaltarea străzilor. Domeniu schiabil de la Nedeea Ţăranului, împreună cu Maieru

Edilul din oraşul Sângeorz Băi, Traian Ogâgău a confirmat aseară faptul că intenţionează să propună consilierilor locali varianta unui împrumut bancar, un credit care să fie folosit pentru materializarea unor proiecte, unul din exemple fiind asfaltarea unor străzi.  

„ Deja discutăm cu mai multe bănci pentru un asemenea gen de împrumut, sigur, vrem să vedem unde avem condiţii şi oportunităţi mai bune, doar că, dacă nu vom avea sprijin financiar din alte părţi, Guvern sau Consiliul Judeţean, atunci vom face şi acest lucru”, explică Ogâgău.

Potrivit primarului oraşului Sângeorz Băi, singura şansă pentru reînvierea localităţii este agroturismul: „ Reiau apelul care îl fac pentru toţi sângeorzenii care lucrează în străinătate: veniţi cu banii strânşi acasă şi investiţi în agroturism: construiţi case de odihnă, pensiuni şi mici ferme. Avem frumuseţi naturale aproape unice, dar nu avem unde să cazăm turiştii”, a mai spus edilul din Sângeorz Băi.

În ceea ce priveşte mediatizatul proiect al amenajării unui domeniu schiabil în zona muntelului Nedea Ţăranului, Traian Ogâgău susţine că investiţia se va face cu ajutorul comunei Maieru şi a primarului Vasile Borş: “ Vom face un ADI (n.red.- Asociaţie de Dezvoltare Intercomunitară). El recunoaşte că avizul negativ primit din partea Consiliului  Ştiinţific al Parcului Naţional Munţii Rodnei l-a dezarmat, însă este decis să continue lupta: “ Vă spun cu cât se poate de multă seriozitate faptul că la nivelul administraţiei locale s-au făcut  demersuri  pentru implementearea acestui proiect prin care se încearcă valorificarea zonei alpine Bârlede  ca punct de plecare pentru instalaţiile de transport pe cablu, pe de o parte, dar şi elementele de infrastructură rutieră şi de reţea electrică pe traseul Văii Cormaia şi Valea Pietrelor pe de altă parte. De asemenea, s-a lucrat la pregătirea documentaţiilor pentru avizare de către Consiliul Ştiinţific al Parcului Naţional Munţii Rodnei şi Agenţia pentru Protecţia Mediului Bistriţa-Năsăud, elemente necesare pentru întocmirea unui studiu de fezabilitate pentru acest domeniu schiabil. Cu toate acestea, avizul de la Consiliul Ştiinţific al Parcului Naţional Munţii Rodnei a fost unul negativ, avându-se în vedere faptul că este vorba de mai multe intervenţii în arealul Parcului Naţional Munţii Rodnei, aşa că nu prea am avut de ales, acolo nefiind posibile investiţiile şi construcţiile ce trebuia să le facem”, ne-a explicat primarul Ogâgău în luna septembrie a lui 2017.

“  Vă spun că nu cred în investitorul mare şi plin de bani care ar veni şi investi în Sângeorz Băi. Pur şi simplu nu există aşa ceva. Repet: unica variantă este agroturismul”, a conchis Traian Ogâgău.

 

 

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5