Problemele taximetriştilor bistriţeni, pe agenda Instituţiei Prefectului. Peste 140 de amenzi aplicate „piraţilor” din transportul de persoane

Prefectul Ovidiu Victor Frenț a organizat astăzi ședința pe tema problemelor ridicate de taximetriștii din județ, la doar o zi după protestul acestora.  La ședință au fost convocați viceprimarul municipiului Cristian Niculae, reprezentanții IPJ BN, comisar șef, Șugar Ion Marius - adjunct al Şefului IPJ și comisar șef de poliţie Buta Ciprian, șef Serviciu Rutier, dar și șeful Poliției Locale Bistrița, Florin Frandeș.

„Au fost discutate două tipuri de probleme: cele de la nivel național, precum modificarea prevederilor art 1 ̂ 1 lit. j) din Legea nr. 38/2003 privind transportul în regim de taxi și în regim de închiriere respectiv definiția dispeceratului taxi, și cele de la nivel local, precum pirateria din activitatea de taxi, existența unor mașini inscripționate ”Taxi” care nu sunt autorizate, șoferi fără atestat de taximetrist, dar și tronsoanele cu „Accesul interzis cu exceptia riveranilor”, cu precădere strada Parcului, din zona Parcului Municipal, pe care au fost sancționate taxiuri”, se arată în informarea Instituţiei Prefectului.

În baza „Planului de măsuri elaborate la nivelul IPJ BN”, activităţile de investigare şi control care s-au derulat în cursul semestrului al II-lea au condus la aplicarea a 146 de sancțiuni „piraților”, din care: OUG 195/2002 – 95, alte acte normative – 45, Legea 38/2003 – 6, apoi testări etilotest efectuate – 85, plăcuțe de înmatriculare reţinute celor ce practică taximetrie ilegală – 2, CI retrase “piraților” – 12. Au fost constatate 6, infracţiuni, din care economico-financiare – 3, la regimul rutier – 3, de altă natură– 2.  De asemenea, ai fost efectutae 19 controale la sediul societăţilor comerciale, fiind depistate 6 autovehicule în timp ce efectuau, în mod ilegal, transporturi de persoane,fiind dispuse 6 imobilizări (autovehicule dispuse de evazioniști).  

„Foarte important este faptul că Poliția Rutieră acționează zilnic pentru combaterea fenomenului în zonele din județ, cunoscute ca fiind frecventate de transportatori ilegali de persoane, iar aceste acțiuni de verificare a legalității desfășurării transportului de persoane în regim de taxi, vor continua”, au subliniat reprezentanții IPJ BN, comisar șef, Șugar Ion Marius - adjunct al şefului IPJ și comisar șef de poliţie Buta Ciprian, șef Serviciul Rutier

De asemenea, viceprimarul Cristian Niculae i-a asigurat pe taximetriști de sprijinul instituțional și a propus, referitor la problema traficului restricționat de pe strada Parcului, în zona Parcului Municipal, ca Poliția Rutieră și Poliția locală să-și exercite atribuțiile într-un mod care să nu afecteze riveranii la aceste servicii de transport.

 Prefectul județului a dispus înaintarea „Protestului” CNTR, filiala județeană, către Guvernul României pentru a face cunoscute cerințele acestora și i-a asigurat pe taximetriști că IPJ BN, Poliția Locală și Primăria sunt alături de toți cetățenii, implicit și de taximetriștii care își desfășoară activitatea în mod corect, și în continuare va fi atent la ceea ce semnalează aceștia, inclusiv la fenomenul pirateriei în transportul de persoane și la practicarea taximetriei fără autorizații valabile pentru toate autovehiculele care oferă aceste servicii. Totodată, prefectul județului a solicitat reprezentanților taximetriștiilor ca la întâlnirile cu aceștia să le prezinte obligațiile legale, dar și cerința de a avea un comportament în trafic prin care să fie respectați toți ceilalți participanți, conducători auto sau pietoni.
 

Comentarii

19/02/19 11:48
cititor

Mereti numa si stati la "Parcarea de la izvorul de la Salva " sa vedeti acolo cum o familie de tzig.ani... cu doua masini particulare si fara nici o autorizatie, efectiv fac "naveta "intre Nasaud si Romuli ( sau Telciu ) ... cu calatori de ocazie ... "Piratii "sau cam asa ceva le zice lumea din zona ...
Bine-nteles ca asta se intampla si din cauza faptului ca cei de pe Valea Salautei, pana la limita cu MM , efectiv sunt izolati si au cam " rar "... mijloace publice de calatorie si atunci " piratii " sepculeaza tot .

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5