Produsele alimentare fabricate în Bistriţa-Năsăud sunt sigure
În acest an, la nivelul judeţului nostru, nu au fost constatate probleme majore în zona siguranţei alimentare, a precizat dr. Rodica Gherman din cadrul Direcţiei Sanitar Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor Bistriţa-Năsăud. De asemenea, nu au fost raportate toxiinfecţii alimentare pe raza judeţului nostru, iar produsele fabricate în Bistriţa-Năsăud nu au generat astfel de probleme la nivel naţional.
În schimb, au existat probleme punctuale în ceea ce priveşte identificarea animalelor în unităţile de abatorizare, probleme legate de depozitare, de igiena personalului etc.
Prin sistemul rapid de alertare pentru alimente, au fost retrase temporar de la comercializare cantităţi de carne de pui, suspiciunea de Salmonella nefiind confirmată.
Citiţi şi:
- Primăriile definitivează lista beneficiarilor de ajutoare alimentare de la UE
- DSVSA BN a lansat o campanie de informare privind acrilamida din produsele alimentare! Vezi ce poţi face şi tu în bucătărie!
- Anual, în Bistriţa-Năsăud se sacrifică peste 20.000 porci. Doar şapte cazuri de trichineloză au fost depistate!
- 70% din produsele agro-alimentare le importăm!
- Matilda Pascal Cojocăriţa: Printre produsele preferate de familie este şi fasolea verde la borcan, pe care o prepar pentru iarnă în două feluri

























Adaugă comentariu nou