Prof. Gabriela Tărniceriu, Școala Generală nr. 1 Vatra-Dornei, colaboratoare a bistriţenilor
-
View the full image
În 1985 şi la pensionare
Doamna profesoară Gabriela Tărniceriu este una dintre metodistele cu care am colaborat în vremea cât eu am ocupat funcția de Inspector școlar la Inspectoratul Școlar Județean Bistrița-Năsăud pentru învățământ primar.
Este o persoană specială, deschisă spre comunicare, care s-a implicat ca metodistă a Inspectoratului Școlar Județean Suceava în acțiunile organizate, în vederea perfecționării cadrelor didactice.
Cu această ocazie am cunoscut-o în schimburile de experiență, pe care le-am efectuat în interesul învățământului primar între județul Suceava și județul Bistrița-Năsăud precum și între județul Bistrița-Năsăud și Suceava.
Doamna profesoară Gabriela Tărniceriu s-a născut în data de 08 ianuarie 1942, la Vatra Dornei.
După cele 7 clase pe care le-a parcurs în orașul natal s-a înscris la Liceul nr. 2 din Năsăud, județul Bistrița-Năsăud.
A absolvit liceul în anul 1959. După absolvirea Institutului de Învățători în 1961, se încadrează la Dorna Arini unde lucrează 2 ani și jumătate. Apoi se transferă la Școala Generală nr. 1 din Vatra Dornei, unde lucrează până la pensionare, adică până în anul 2009, având 48 de ani vechime în învățământ.
Parcursul didactic a fost următorul:
Institutul de Învățători din Cluj-Napoca 1959-1961;
Facultatea de Limba și Literatura Română din Suceava pe care o termină în 1969.
A lucrat ca învățătoare și apoi ca profesoară de Limba română, materie pe care o îndrăgește foarte mult.
Este o ființă empatică și foarte apropiată de elevi care s-a implicat mult și în activitățile extrașcolare, astfel a înființat Școala Populară de Artă, secția Canto Popular în Vatra-Dornei. A dirijat mulți ani corul școlii și a instruit mulți ani echipe de dansuri populare.
Din punct de vedere metodic își desăvârșește studiile obținând toate gradele didactice cu rezultate foarte bune. A fost metodistă a Inspectoratului Școlar Județean Suceava timp de 15 ani.
Este o doamnă vioaie, în ciuda vârstei pe care o poartă, care iubește viața, iubește sportul, în special schiul. A schiat până la 80 de ani. La această venerabilă vârstă, cu optimismul care o caracterizează și cu dorința de a avea mintea trează, dezleagă rebus, citește și face sport. Un model demn de urmat pentru semeni.
Redau mai jos părerea doamnei profesoare Gabriela Tărniceriu despre schimbul de experiență a județului Suceava cu județul Bistrița-Năsăud , deoarece și-a așternut câteva impresii despre colaborarea noastră:
Cu privire la schimbul de experiență Suceava-Bistrița, Doamna profesoară mi-a mărturist că ar acorda calificativul Foarte bine.
Întorcându-se în timp, îi vin în minte lecțiile desfășurate la clase cu mobilier modular la Școala Generală nr. 4, precum și serbările deosebite de pe Măgură, de la Livezile sau de la Maieru și Sângeorz-Băi, o atmosferă caldă, plăcută, plină de învățăminte și de voie bună, așa cum numai noi, cadrele diadactice, știm să o creăm.
Citiţi şi:
- Floarea Varvari, profesor pentru învățământ primar la Școala Gimnazială nr. 4 Bistrița
- George Vasile Raţiu- un elev eminent, un coleg minunat, un profesor de elită și o personalitate de marcă a vieții culturale – scriitor
- Profesorul Gheorghe Simionaş
- Femeie accidentată în localitatea Ciceu Mihăieşti
- O BUCOVINEANCĂ DESCINDE LA MINTIU: PROF. DOINA DĂRĂBAN (C. BACIU)
Comentarii
Vreau sa corespondam.
Adaugă comentariu nou