Profesorii bistriţeni nu se prea înghesuie la concursul de directori! Cea mai mare concurenţă, la Maieru!

Inspectoratul Şcolar Judeţean Bistriţa-Năsăud a dat publicităţii lista candidaţilor admişi la concursul de director şi director adjunct în instituţiile de învăţământ de pe raza judeţului Bistriţa-Năsăud.
         Astfel, din cei 139 de candidaţi care şi-au depus dosarele pe platforma online, Comisia de verificare a respins cinci dosare, pentru că documentaţia era incompletă. Este vorba despre candidaţi de la Grădiniţa „Trenuleţul veseliei” Bistriţa, Şcoala Gimnazială Spermezeu, Şcoala Gimnazială Dumitra (director şi director adjunct), Şcoala Gimnazială nr. 1 Rebra. În plus, 10 persoane candidează pe două posturi în aceeaşi şcoală– director sau director adjunct – sau la două instituţii diferite, precum LPS Bistriţa şi Palatul Copiilor Bistriţa, în cazului lui Mircea Gătej.
    Potrivit inspectorului şcolar general Camelia Tabără,  la concurs erau aşteptaţi candidaţi pentru 114 posturi de director şi 37 posturi de director adjunct, mizându-se pe participarea cât mai multor cadre didactice, mai ales că în Bistriţa-Năsăud sunt peste 400 de dascăli care fac parte din corpul naţional de experţi în management educaţional.
    Finalmente, lumea nu s-a înghesuit. Nu mai puţin de 25 de şcoli nu au candidaţi, fie pentru că nu a fost depus dosarul, fie pentru faptul că a fost respins. Dintre actualii directori, se retrag cei de la Gimnazială nr. 1, Gimnazială „Lucian Blaga”, Liceul de Muzică „Tudor Jarda”, Colegiul Naţional „George Coşbuc”, Colegiul Silvic Transilvania Năsăud, iar lista ar putea continua. La CN Liviu Rebreanu, prof. Constantin Rus nu şi-a depus candidatura, însă nici alţi colegi nu şi-au dorit funcţia de director.
    În schimb, cea mai mare concurenţă, de 3 pe un loc, este la Liceul Tehnologic “Liviu Rebreanu” Maieru, unde Ioan Bindea, Adrian Crăciun şi Ioan Raţiu vor concura pentru postul de director, iar Ioan Bindea şi Doru Bodriheic sunt în cursa pentru director adjunct.
         Proba scrisă se va desfăşura în 12 octombrie, la Şcoala Gimnazială „Ştefan cel Mare” Bistriţa, prin teste tip grilă urmărindu-se aptitudinile cognitive şi competenţele manageriale, ambele cu o pondere de 50%.  Testele vor fi verificate pe loc, pentru a nu exista suspiciuni din partea candidaţilor. Ulterior, candidaţii vor susţine alte două probe, şi anume analiza CV-ului (în plenul comisiei de concurs, în prezenţa candidatului, prin acordarea de puncte potrivit criteriilor şi punctajelor prevăzute de metodologie şi pe baza documentelor din dosarul de înscriere), respectiv un interviu în care se apreciază scrisoarea de intenţie, calitatea şi susţinerea ofertei manageriale şi a unui plan operaţional pentru un an. Interviul şi evaluarea CV-ului se vor desfăşura în perioada 17 octombrie – 17 noiembrie, afişarea rezultatelor fiind programată în 18 noiembrie. Una peste alta, ultima etapă a concursului – validarea în CA al IŞJ a rezultatelor finale şi transmiterea acestora la minister – este programată în 16 decembrie 2016.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5