La start, la Năsăud

Proiectul european „Un viitor mai bun pentru femei”

Oraşul Năsăud este implicat în proiectul european „Un viitor mai bun pentru femei” demarat de Compania de consultanţă „Depro Inovaţie” împreună cu Fondul Român de Dezvoltare Socială, Centrul pentru Educaţie Economică şi Dezvoltare, precum şi Asociaţia „Amfar Galiţia”, construieşte un viitor mai bun pentru femeile care participă în proiectul cu acelaşi titlu co-finanţat de Uniunea Europeană.

Persoane resurse sunt prof. Gabriela Onul de la Grupul Şcolar Silvic şi inspectorul integrare europeană Carmen Izvoran Olteanu, din cadrul Primăriei oraş Năsăud.

Proiectul a început în luna noiembrie 2008 şi se va desfăşura la nivel naţional până în iunie 2011. Pe parcursul celor 30 de luni de implementare, proiectul urmăreşte să identifice oportunităţile de implicare şi de dezvoltare a aptitudinilor şi competenţelor femeilor din mediul rural şi oraşe mici în iniţierea de mici afaceri sau proiecte comunitare. Printre obiective se mai numără: crearea de noi locuri de muncă şi dezvoltarea de servicii comunitare care să răspundă nevoilor sociale locale, schimbarea mentalităţilor cu privire la rolul femeilor în comunităţi tradiţionale, crearea unei structuri asociative care să sprijine implicarea femeilor din comunităţi dezavantajate în proiecte comunitare şi facilitarea participării acestora pe piaţa muncii.

Până la închiderea proiectului, un număr de 4.000 de femei vor fi informate cu privire la potenţialul de dezvoltare de afaceri sau de proiecte comunitare în medii defavorizate. Vor fi create 100 de grupuri comunitare care vor susţine activităţi pentru egalitate de şanse; se vor acredita 20 de formatori în managementul afacerilor; 700 femei vor lua parte la cursurile de formare, iar 100 de proiecte de afaceri şi de proiecte/servicii de îngrijire vor fi asistate pe perioada pregătirii lor.

De asemenea, va fi alcătuită o reţea de persoane deţinând cunoştinţe necesare comunităţilor în care trăiesc, această reţea constituind baza pentru crearea unei asociaţii a femeilor din mediile dezavantajate. Asociaţia va facilita schimbul de informaţii specifice între şi pentru membrii săi şi va contribui la sprijinirea nevoilor acestora prin activităţi de informare, consiliere şi intermedierea de legături cu organizaţii similare şi instituţii publice.

Aşa cum am mai spus, persoanele de contact de la Năsăud (prof. Gabriela Onul şi Carmen Izvoran Olteanu) pot fi contactate la telefon 0744.971731 sau [email protected].

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5