Protocol de colaborare locală între PSD, PLR, PC şi UNPR, până în 2016

Preşedinţii interimari ai filialelor judeţene a Partidului Social Democrat  – Emil Radu Moldovan, Partidului Liberal Reformator – Dorin Popescu, Partidului Conservator – Constantin Braşovean şi Uniunii Naţionale pentru Progresul României – Alexandru Constantin au parafat protocolul de colaborare în plan judeţean,  care are ca obiective susţinerea şi aplicarea programului de guvernare al Guvernului Victor Ponta, precum şi constituirea de majorităţi la nivel local şi judeţean. Documentul semnat la sediul PSD are aplicabilitate până „în toamna lui 2016”, asta chiar dacă fiecare formaţiune va candida în nume propiru la alegerile locale, mai puţin PC ŞI PLR care foarte probabil vor fuziona.

„Am luat decizia ca astăzi, în urma muai multor dicuţii pe care le-am purtat cu colegii mei preşedinţi ai partidelor care formnează coaliţia de guvernare să şi oficializăm relaţia noastră printr-un protocol de colaborare. Avem o relaţia de colaborare foarte bună, fără să folosesc cuvinte prea mari.

Aş vrea să le mulţumesc colegilor mei şi, în mod special, celor de la PLR, şi aici mă refer la nivelul Organizaţiei Judeţene Bistriţa-Năsăud,  pentru decizia lor de a rămâne alături de mine şi de proiectele pe care împreună le-am propus cetăţenilor în campania din 2012, proecte de dezvoltare a judeţului,  de creare de noi locuri de muncă. Au rămas alături de promisiunile făcute în campanie faţă de cetăţeni mai repede decât să se ducă într-o altă structură politică, poate mai convenabilă sau mai atractivă şi unde erau poate mai puţin de muncă. (...)

Colaborarea la nivelul acestei colaiţii de partide care sprijină atât guvernarea locală cât şi pe cea naţională e cea mai bună colaborare de când fac eu politică”, a declarat, în cadrul unei conferinţe de presă, preşedintele PSD BN, Emil Radu Moldovan.  

         În context, preşedintele interimar al PLR BN, Dorin Popescu, a reclamat „pasul pe care l-a făcut gruparea din fostul PNL”, foştii colegi care au cedat „fără niciun fel de drept de veto sau de rezervă toată istoria greu de tot obţinută”.

         „Vom încerca împreună să ducem mai departe ceea ce am promis, pentru că noi, şi aici mă refer în special la mine, reprezentăm o formaţiune care a fost aleasă de către 70% din populaţia ţării sub forma USL, o construcţie care dacă nu ar fi fost poate mulţi dintre noi nu ne regăseam aici. Am început cu USL şi trebuie să ne ţinem de cuvânt, trebuie să dovedim că un ciclu electoral poate să fie parcurs cu îndeplinirea promisiunilor pe care le-ai făcut. 2012-2016 este ciclul electoral al USL”, a menţionat preşedintele interimar al liberalilor reformatori, Dorin Popescu, menţionând că această alianţă este cea mai bună variantă de guvernare naţională şi locală.

          ***

         „Acest protocol se bazează pe respectarea principiilor care asigură transparenţa, pe respect reciproc şi un spirit constructiv de cooperare, care vor dovedi că responsabilitatea faţă de locuitorii judeţului Bistriţa-Năsăud este priomordială. Acţiunile celor patru forţe politice semnatare ale protocolului sunt direcţionate spre o guvernare locală eficientă, în folosul locuitorilor judeţului, al celor care ne-au acordat încrederea la alegerile anterioare. UNPR este o formaţiune politică care îşi respectă întotdeauna angajamentele faţă de cetăţenii ţării şi faţă de aliaţii politici”, a adăugat Alexandru Constantin, preşedinte interimar al UNPR BN.

 ***

         „Acest protocol era necesar pentru a întări buna colaborare care există între cele patru partide, pentru a continua proiectele începute, pentru creşterea bunăstării şi a condiţiilor de viaţă a cetăţenilor din judeţul nostru, ne vom consulta în deciziile pe care le vom lua în consiliile locale, iar atunci când se vor ivi probleme acest protocol propune instituirea unui consiliu de coordonare compus din câte trei reprezentanţi ai fiecărui partid şi preşedinţii acestora, iar atunci vom lua decizia cea mai bună”, concluzionat Constantin Braşovean, lider interimar al PC BN.

 

 

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5