Punţi-interferenţe culturale, la Biblioteca Judeţeană

Biblioteca Judeţeană „George Coşbuc” a organizat o serie de acţiuni dedicate Zilelor Bistriţei. În Sala „Liviu Rebreanu” a fost vernisată expoziţia de carte veche din colecţiile Bibliotecii „Moştenirea culturală identitară”. În acest spaţiu au fost lansate două volume, în cadrul proiectelor „Punţi-interferenţe culturale româno-germane”, respectiv „Punţi-interferenţe culturale româno-maghiare”.
„Despre volumul „Exodul saşilor bistriţeni” scris de Nicoleta Moldovan, au opinat Thomas Hartig-director executiv Forumul Democrat German Bistriţa, Doina Macarie-prefaţator volum, scriitorul Menuţ Maximinian, Tiberiu Irimia-directorul Editurii Karuna.
Volumul surprinde istoria zbuciumată a saşilor stabiliţi în Bistriţa şi împrejurimi. Cartea este ca un puzzle care reconstruieşte, prin mărturiile saşilor, clipele grele prin care au trecut atunci când au fost obligaţi să-şi părăsească casa. Martorii au adus în discuţie atmosfera dureroasă şi sumbra războiului, reluată şi structurată de autoare astfel încât cititorii se întâlnesc cu o adevărată pildă.
Tot acum a avut loc întâlnirea cu scriitorul Fazekas Istvan şi lansarea volumului „Recviem pentru un fir de margaretă”, prezentat de Sarkany Panna, Plesch Katalin, Molnar Gabriela. Biblioteca va cuprinde în proiectele sale publicarea unei cărţi a scriitorului Fazekas Istvan, un scriitor foarte important pentru comunitatea maghiară, din păcate extreme de discret, mai puţin cunoscut în mediile literare din Bistriţa.
Moderatorul şi coordonatorul evenimentului a fost directorul Ioan Pintea.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5