Radu Moldovan: Consilierii PSD vor vota preluarea Sălii Polivalente Bistriţa când Primăria va face un demers oficial, nu declaraţii de presă

Într-o conferinţă de presă, preşedintele Consiliului Judeţean, Emil Radu Moldovan, a vorbit despre Sala Polivalentă din Bistriţa, de lângă parcul oraşului.

„ Când am venit în 2012 la Consiliul Judeţean, împreună cu directorul de atunci Constantin Florian, ne-am gândit să găsim o soluţie pentru a transfera Sala Polivalentă la Consiliul Judeţean pentru că ministerul nu finanţa nici măcar repararea acesteia. Nu am reuşit din cauza ministerului. Din păcate, în ultimul an, doamna director Anamaria Antal, de la Direcţia Judeţeană de Tineret şi Sport, a abordat în numeroase rânduri directorul Clubului Gloria pentru că suntem principalul client şi finanţator al Sălii Ministerului Sportului, şi, de multe ori, în pragul unor competiţii, eram fără curent şi fără căldură deoarece nu erau bani pentru plata acestora. Am pus mâna pe telefon şi l-am sunat pe fostul meu coleg de Parlament, domnul vicepremier Kelemen Hunor, rugându-l să găsească o soluţie. Şi el ne-a întrebat de ce nu preluăm sala. A spus că o să aibă o discuţie în Parlament pentru transferarea sălii în domeniul public judeţul Bistriţa-Năsăud. Am început procedurile legale şi m-am dus în faţa consilierilor judeţeni. Am asistat la dezbaterile publice, anumite personalităţi ale judeţului nostru au fost surprinse şi am ajuns în situaţia în care partenerii noştri de coaliţie naţională, căci locală nu avem, să voteze împotivă pentru că îşi doreşte Primăria această sală. Eu am salutat această decizie, consilierii de municipiu vor vota cu două mâini pentru când Primăria va face un demers oficial, nu declaraţii de presă. Până acum nu s-a făcut niciun demers oficial. Din luna august începe din nou campionatul şi iar nu au bani de curent şi de apă. Vom ajunge în situaţia în care sportivii bistriţeni vor pierde meciurile la masa verde că nu vom avea unde să desfăşurăm activitatea şi atunci vom vedea ce va face PNL-ul care a blocat transferul sălii. Sper să găsească soluţii, să plătească utilităţile de la sală. Îmi ajunge noua sală polivalentă, nu-mi doresc mai multe. Nu mă supăr, îmi doresc şi sprijin cu tot ce pot eu Primăria pentru că sunt convins că după ce sala va trece la Primărie nu vom mai fi în această situaţie” a declarat Radu Moldovan !

Comentarii

14/08/22 15:08
Paul

Fiecare cu Polivalenta lui. Asta înseamnă să ai politicieni idioti care nu nu stiu ce vor. Totul a pornit de la Radu Moldovan pe care nu-l duce capul, asa incât orasul Bistrita va avea două săli polivalente si nici o sală de spectacole performantă pentru un oras resedintă de judet. Din moment ce ai o sală polivalentă intr-o zonă ultracentrală din oras, ce rost are să mai faci una la dracu-n praznic, pe păsunea din Unirea, când eventual cu acei bani ai fi putut să faci un bazin olimpic acoperit sau chiar un patinoar artificial acoperit pentru diversificarea competitiilor sportive găzduite la Bistrita. Acum s-a iscat si o gâlceavă intre primarul Ioan Turc si Radu Moldovan dupa ce Consiliului Județean Bistrița-Năsăud a solicitat si trecerea vechii Săli Polivalentei din Bistrița din proprietatea publică a statului în domeniul public al județului și din administrarea Ministerului Sporturilor , in administrarea Consiliului Judetean.
De altfel, Radu Moldovan nu este la prima iesire cu astfel de idei tâmpite. In urmă cu un an, acesta i-a solicitat primarului Ioan Turc să găsească o solutie pentru a include Primăria si Consiliul Local in sprijinirea financiară a Spitalului Judetean, pe considerentul că la Bistrita nu există un Spital Municipal . După nebuloasa mintea sa fiecare entitate teritorială ar trebui să aibă spitalul său, desi tot el recunoaste că de fapt cea mai mare parte din pacientii tratati la Spitalul Judetean sunt din municipiul Bistrita. Ce să mai intelegi?

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5