Rareş Buhai a adus la Bistriţa cea mai strălucitoare medalie din istoria seculară a Colegiului „Liviu Rebreanu”

-Primul olimpic internaţional la informatică, cls. a IX-a, din România tuturor timpurilor

Performanţa obţinută de Rareş Buhai în Italia la Olimpiada Internaţională de Informatică, medalia de aur, a fost răsplătită cu gânduri bune la întoarcerea acasă, în sala festivă a Colegiului Naţional "Liviu Rebreanu".

„Este cel mai important concurs la care am participat până acum. Materia este la un nivel mult mai ridicat faţă de cea din manuale, dacă nu munceam în plus câte 5 ore pe zi, mă întorceam cu cel mai mic punctaj. Deja mă pregătesc pentru următoarea competiţie” declară Rareş.
Directorul Constantin Rus spune, cu mândrie, că este cea mai importantă performanţă din istoria seculară a Colegiului „Liviu Rebreanu”: Ar fi frumos dacă s-ar construi un panteon al olimpicilor, avem rezultate de excepţie atât în sport, cât şi la concursurile şcolare. Trebuie să-l recunoaştem pe Rareş ca un om valoros al Bistriţei, să-l apreciem şi să-l respectăm măcar ca pe fotbalişti” declară Rus. În acelaşi timp directorul spune că îl va ruga pe Rareş să îl ajute să depună un proiect la minister pentru reabilitarea clădirii în care se fac performanţe şi pentru dotarea laboratoarelor de informatică la standarde europene.
Prima care l-a răsplătit pe Rareş a fost dr.dr. Ana Tătar, care numindu-l domn al Bistriţei i-a oferit o lucrare fundamentală: Dicţionarul de pronunţare a limbii române, dar şi un plic cu bani.
Despre Rareş Buhai, care a fost deja invitat să se transfere la Liceul de Informatică din Bucureşti, refuzând, profesorul pregătitor Constantin Gălăţan spune” „Deşi este cel mai mic din lotul de seniori rareş este un copil excepţional. Trebuie pe lângă buna pregătire, pentru o asemenea performanţă, să fiţi determinat, să ai o flacără care nu se stinge. Rareş nu este doar inteligent, ci şi un copil care se bucură de rezultatele lui atunci când rezolvă o problemă, colaborează excelent cu profesorul. Toate acestea au dus al obţinerea primei medalii internaţionale de aur din istoria României, la nivelul clasei a IX-a. M-aş bucura dacă comunitatea locală va găsi resursele necesare să răsplătească uriaşa performanţă a lui Rareş, măcar la fel ca a sportivilor.”. În ceea ce priveşte recunoştinţa de până acum, deocamdată Rareş nu a intrat nici în posesia premiilor de acum doi ani şi de anul trecut promise de minister. Modest, Rareş spune că s-ar descurca să facă performanţă şi pe un calculator de acum 20 de ani, tot ce are nevoie sunt programele de studiu. Prezent la întâlnire, dirigintele Silviu Candale l-a descris pe eroul nostru în termeni elogioşi, având performanţe nu doar la informatică, ci şi la celelalte materii, fiind primul pe clasă.
Un copil care a făcut ca Bistriţa să strălucească pe cea mai înaltă scenă a informaticii, motiv pentru care putem declara cu inima deschisă că este o mândrie pentru noi, un adevărat cetăţean de onoare al municipiului. Felicitări Rareş, aşteptăm ca administraţiile locală şi judeţeană să îţi recunoască performanţa.

Comentarii

10/10/12 18:05
Informatul

Colegiul National "Liviu Rebreanu" nu are o istorie seculara. Cladirea in care functioneaza (cladirea fostului gimnaziu Evanghelic C.A.) exista de 102 ani, iar gimnaziul Evanghelic a existat peste patru secole!!! CNLR , ca urmas al Liceului "Alexandru Odobescu" va implini un secol in anul 2023!!!

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5