Răzvan Martin, prins dopat la Campionatul European de haltere. A rămas fără medaliile cucerite

 

 

Răzvan Martin şi Elena Andrieş au fost prinşi dopaţi la Campionatul European de haltere din acest an, anunţă Gazeta Sporturilor.
          La Europenele de la Tirana, din luna aprilie, Răzvan Martin a reuşit să obţină, medalia de aur la categoria 77kg, la aruncat, dar şi medalia de bronz la total. Elevul lui Mugur Saranciuc aducea prima medalia de aur la această competiţie pentru delegaţia României.

          Povestea cu dopajul s-a aflat miercuri, când pe lista sportivilor dopaţi postată pe site-ul Federaţiei Internaţionale de Haltere apar numele a doi români   - Răzvan Martin şi Elena Andrieş. Substanţa cu care au fost prinşi românii  - stanozol. Normal, medaliile sunt retrase. Două de la Martin şi trei de la Andrieş.
          Răzvan Martin, medaliat cu bronz la Jocurile Olimpice de la Londra, mai re în palmares trei medalii de argint la CE 2011, trei medalii de aur la CE 2012. Pe cele din 2013, nu le mai punem în calcul.

***

            “A fost un Campionat European foarte greu, mă aşteptam să fie aşa, pentru că nu mulţi au participat la Jocurile Olimpice, nu mulţi au avut şansa de a obţine o medalie. Sincer, mă bucur că am reuşit să aduc o medalie de aur, pe care mi-o doream. Aş fi vrut să am aceeaşi performanţă şi la total, sper ca anul viitor să reuşesc. Sper ca la Campionatele Mondiale din toamnă să fie mai bine”, declara Răzvan Martin, la revenirea în ţară.

                De cealaltă parte, antrenorul emerit Mugur Saranciuc a menţionat că s-a bucurat pentru rezultatele elevului său, dar că este un nou început pentru Răzvan. Un nou ciclu olimpic, o nouă categorie, primul concurs după JO Londra. “Pe noi nu ne interesează momentan anumite concursuri, Campionatele Mondiale sunt un prilej de reverificare. Ne interesează 2015-2016, atunci când vrem să obţinem titlul mondial şi o medalie mai strălucitoare la Olimpiadă. Acesta este ţelul nostru, obiectivele noastre sunt de lungă durată”, a explicat Saranciuc, adăugând că o nouă categorie presupune o perioadă de doi ani pentru “stabilizare”.

Răzvan Martin: Nu pot să înţeleg cum s-a întâmplat

         “Nu pot să înţeleg cum s-a întîmplat. Pe 3 ianuarie am plecat spre lotul olimpic. Am început pregătirea. Pe 3 aprilie 2013 am fost luat la doping şi încă o dată cu trei zile înainte de plecarea la concurs. Nu am avut absolut nimic, pentru că dacă aveam nu mai puteam să particip la concurs.

         Eu doar mi-am făcut treaba, am venit cînd m-au chemat, am ridicat, am fost tot timpul prezent la antidoping, la tot. O să-mi văd liniştit de treabă, nu am intenţia să mă las doar pentru că am fost depsitat pozitiv şi sper să fac o treabă şi mai bună în continuare.

         Nu am de ce să mă las pentru că eu iubesc sportul ăsta, pe care îl fac de 16 ani. Nu e chiar aşa uşor să te poţi lăsa după un lucru pe care îl faci de atâta timp", a spus Martin pentru DolceSport.

 

Comentarii

08/08/13 11:13
Vizitator

Regretabil. Ba mai mult, dupa cucerirea medaliei de bronz la J.O. de la Londra unii consilieri din exces de zel, cereau sa i se acorde titlul de cetatean de onoare al orasului Bistrita. Ajunge ca orasul Bistrita i-a acordat titlul de cetatean de onoare lui Crin Antonescu, care ulterior a devenit cel mai mare chiulangiu din parlamentul Romaniei. Prin urmare, “mai usor cu pianul pe scari”.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5