Reabilitarea DN 17 D, în Pasul Rotunda, a obținut acordul de mediu! Ce alte investiții majore au trecut de acest pas la APM BN!
Directorul executiv Sever Roman de la Agenția pentru Protecția Mediului Bistrița-Năsăud a prezentat în cadrul ședinței Colegiului Prefectural câteva din proiectele majore de infrastructură și nu numai care au obținut în acest an acordul de mediu.
“S-a emis acord de mediu pentru modificările/corecțiile la lucrările proiectului Reabilitare DN 17 D Beclean –Cârlibaba - proiectul modificat este parte a traseului de drum care a fost avizat anterior prin Avizul Natura 2000 nr. 6 emis de Agenția Națională pentru Protecția Mediului (Decizia etapei de încadrare nr. 344/8.07.2024). Proiectul propune reabilitarea sectorului de drum național DN17D km 86+000 – km 103+836, în lungime totală de 17,836 km”, a menționat Sever Roman.
De asemenea, a fost emis acord de mediu pentru proiectul Varianta de ocolire a orașului Năsăud (Decizia etapei de încadrare nr. 523/11.10.2024) - obiectiv strategic încadrat conform Master planului general al României, aprobat prin Hotărârea de Guvern nr. 666/2016, în cadrul proiectelor de nivel 3 (drumuri trans regio, euro trans și variante de ocolire). Varianta de Ocolire a orașului Năsăud face parte din drumul Trans Regio TR45 Rodna, Drumul Trans Regio Beclean-Salva-Moisei-Cârlibaba.
La capitolul infrastructură rutieră, APM BN a eliberat acordul de mediu pentru proiectul Pod și pasarelă peste râul Someșul Mare în comuna Rebrișoara, proiect important care asigură accesul din/în localitatea Poderei, situat parțial în situl Natura 2000 ROSCI0232 Someșul Mare Superior.
***
Acord de mediu - act administrativ prin care sunt stabilite condițiile și măsurile pentru protecția mediului care trebuie respectate în cazul realizării unui proiect – ex. branșamente apă, canal, construcție de drumuri, ferme de animale, rețele de apă și canalizare, proiecte de dezvoltare urbană-blocuri, parcări, proiecte de dezvoltare a unităților/zonelor industriale-hale și instalații industriale, etc.
Proiectele prevăzute în anexele nr. 1 și 2 din Legea nr. 292 / 2018, care pot avea efecte semnificative asupra mediului, datorită, printre altele, naturii, dimensiunii sau localizării lor, fac obiectul unei solicitări de aprobare de dezvoltare şi al unei evaluări a impactului lor asupra mediului înaintea emiterii acestei aprobări.
Procedura de evaluare a impactului asupra mediului se realizează în trei etape, respectiv: etapa de încadrare a proiectului în procedura de evaluare a impactului asupra mediului, etapa de definire a domeniului evaluării şi de realizare a raportului privind impactul asupra mediului și etapa de analiză a calităţii raportului privind impactul asupra mediului.
Citiţi şi:
- A intrat în vigoare Legea 292/2018 privind evaluarea impactului anumitor proiecte publice şi private asupra mediului
- ANUNȚ PUBLIC PRIVIND DECIZIA ETAPEI DE ÎNCADRARE
- Anunţ public privind decizia etapei de încadrare a proiectului ”Construire pentru dezvoltare rețea de telecomunicații Orange”, la Sărata
- Anunț public privind decizia etapei de încadrare
- Anunţ public privind decizia etapei de încadrare a proiectului ”Dezvoltare rețea de telecomunicații Orange, județul Bistrița-Năsăud, UAT Măgura Ilvei, localitățile Măgura Ilvei, Arșița, județul Bistrița-Năsăud”,
Adaugă comentariu nou