Regal de epigramă sau Fețe-fețe cu Grigore Cotul
În organizarea Consiliului Județean, Bibliotecii Judeţene „George Coşbuc” și s-a desfășurat joi, 29 august, de la ora 14.00 în sala de conferințe a Casa Colecțiilor şi a Documentelor de Patrimoniu, lansarea volumului de epigrame și de definiții epigramatice: Fețe-fețe, de Grigore Cotul.
În fața unui public select, format din scriitori de umor și iubitori ai genului, manifestarea a fost deschisă de directorul Bibliotecii Județene, poetul Ioan Pintea care a adresat un bunvenit oaspeților, autori de epigrame din mai multe județe ale țării, participanți cu o zi înainte la o lansare a proaspătului volum în localitatea Șanț. Directorul Pintea a schițat un portret profesional de scriitor al lui Grigore Cotul, arătând că este membru al Uniunii Ziariștilor Profesioniști din România, membru al Asociației Societatea Scriitorilor din Bistrița-Năsăud, membru al Uniunii Epigramiștilor din România, secretar literar al cenaclului Satiricon al Asociației Epigramiștilor din Cluj-Napoca, redactor al prestigioasei revistei naționale Epigrama, director fondator al excelentei reviste Izvorul Someșului (publicație socio-culturală), președinte al Asociației Culturale revista Izvorul Someșului, colaborator la majoritatea revistelor de profil din România și la posturi locale de radio, de asemenea, prezent în multe antologii și culegeri de epigrame. Deja, la a șasea carte de epigrame, Grigore Cotul devine ,,periculos”.
În continuare, autorul sărbătorit a preluat conducerea ,,ostilităților” și cu umorul contaminant spre destindere a prezentat partea întâlnirii în care au recitat cu mare plăcere epigrame: Constantin Moldovan, Florin Rotaru, Sanda Nicucie, Ștefan Ciocianu, Daniel Bratu și Radu Ivan. La rândul său, Grigore Cotul a prezentat cartea printr-o selecție de epigram din proapătul volum, publicul apalaudând copios, atmosfera fiind una de râs sănătos, la scenă deschisă, cum se spune. Scriitorul Icu Crăciun, prefațatorul cărții și atent cititor al autorului, a adăugat un cuvânt de admirație cu referiri la temele cărții, prozodia impecabilă și la subtilități stilistice. A urmat o remarcabilă paradă de caricatură comentată, susținută de artistul Costel Pătrășcan, într-un spumos registru umoristic.
Întâlnirea s-a încheiat cu ,,alinierea în front” pentru sesiunea de autografe, fiecare participant dorind să repete, măcar parțial, buna dispoziție, plăcerea rară de la evenimentul din Casa Colecțiilor şi a Documentelor de Patrimoniu.
Victor Știr
Adaugă comentariu nou