Registrul cu banii personali ai salariaţilor, declarat la autoritatea fiscală

A fost publicat ordinul Ministrului Finanţelor privind aprobarea Registrului cu banii personali ai salariaţilor, ne informează Administraţia Judeţeană a Finanţelor Publice Bistriţa-Năsăud.

Documentul instituie modelul Registrului de bani personali ce trebuie ţinut de către persoanele ce efectuează vânzări de bunuri/prestări de servicii direct către populaţie şi care utilizează case de marcat fiscale. Urgenţa derivă din faptul ca în termen de 5 zile lucrătoare de la data publicării prezentului ordin, respectiv până vineri, 8 mai 2015, trebuie notificată autoritatea fiscală prin care se anunţa înfiinţarea registrului.

Ce trebuie să se ştie cu privire la Registru:

- Registrul se prezintă sub forma unui caiet cu pagini A4, ce trebuie numerotat crescător, pe ultima fila semnând administratorul sau înlocuitorul de drept al acestuia.

-în Registrul banilor personali, se completează zilnic la începutul programului de lucru, de către salariaţii operatorului economic, "aferenţi unităţii de vânzare a bunurilor/prestare a serviciilor".

Registrul trebuie utilizat din data de 30 aprilie 2015, data publicării în Monitorul Oficial, însă contravenţiile pentru nerespectarea acestei obligaţii se vor aplica doar pentru fapte constatate după data de 8 mai 2015.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5