Revista „Conexiuni” Nr. 24 lansată la... cititori
Purtând chipul lui Rebreanu pe coperta întâi, amintind mereu de „noaptea în care cad stele” şi de „Festivalul de teatru şi de literatură”, revista „Conexiuni” creează şi în acest număr, 24, o oază de cultură.
În „Editorial”, directorul Colegiului de redacţie, profesor doctor Dorel Cosma , prezintă imaginea Centrului Cultural Municipal, sub metafora „bătrâna doamnă”, care a intrat în reabilitare şi care, peste un timp, va îmbrăca „haine noi”- o construcţie modernă, la standarde internaţionale.
Secţiunea de literatură este cea mai bogată şi cuprinde recenzii (la „Jurnal de călătorie şi poezie”, de Dorel Cosma, la „Alltag”, de Elena M. Cîmpan, la „Etnocritica”, de Călin Crăciun), semnate de Menuţ Maximinian, Mircea I. Bătrânu şi Joel Conte, cronici de teatru, pentru „Punguţa cu doi bani” şi „Florin şi Florica”, scrise de Victor Ştir şi Gabriel Mihăese, pagini de jurnal transmise din Paris, cu ocazia prezenţei acolo a unei delegaţii de scriitori bistriţeni, poezie şi povestea unui vernisaj inedit.
La capitolul muzică, cititorii pasionaţi pot găsi articole despre Festivalul fanfarelor „Mihail Warga”, despre „Bistriţa – folk”, despre turneul în Macedonia al coralei „Appassionata”, un „Remember Casa cu Lei”, semnate de Doris Gîţă, Carmen Bulz, Lucian Dobârtă şi Mircea Chira.
Partea de folclor este prezentă cu textele „Sunt mândru că fac parte din familia Cununa de pe Someş”, cu o prezentare a întâlnirii de la Bistriţa a Federaţiei de Folclor, şi cu un portret , „artist în formare”, Raul Mihai Turda.
De asemenea, Simpozionul spiritual- cultural, ediţia a II-a, desfăşurat sub ocrotirea episcopului Macarie Drăgoi, se bucură de frumoase cuvinte adresate organizatorilor şi participanţilor de suflet la evenimentul ce prinde rădăcini.
Paginile dedicate „Zilelor oraşului Bistriţa”, cu „Noaptea albă a Bisericii Evanghelice”, marcând 450 de ani de la resfinţirea lăcaşului de cult, întregesc cuprinsul acestui număr al revistei, oferind diversitate în unitate. Informaţiile culturale, punctate cu pricepere de membrii – redactori ai revistei, vorbesc de la sine despre o activitate culturală intensă, de calitate, cu ecouri în ţară şi în străinătate, desfăşurată constant la Centrul Cultural Municipal din Bistriţa.
Adaugă comentariu nou