Robert Sighiartău (PNL): Numărul parlamentarilor trebuie redus. Mulţi nu fac absolut nimic. Gândiţi-vă la reducerile de cheltuieli!

Secretarul general al Partidului Naţional Liberal, deputatul Robert Sighiartău, susţine că formaţiunea pe care o reprezintă trebuie să-şi asume o dezbatere cu privire la reducerea numărului de parlamentari. Potrivit acestuia, numărul acestora este extrem de mare în comparaţie cu populaţia ţării, în plus aceştia beneficiază şi de pensii speciale, pentru unii, nemeritate.

„De ce să aibă parlamentarii pensii speciale, când sunt aşa de mulţi? Noi tot dăm exemple sau sunt unii care susţin anumite pensii speciale şi dăm exemple din Germania, din Franţa, din Italia etc. Fals, e o problemă falsă. Acolo e un alt sistem de pensii, sistemul de pensii din Germania se autosusţine. E un sistem reglat, s-a făcut dreptate socială. Ce au făcut? Au dat pensii speciale parlamentarilor, care oricum sunt extrem de mulţi la numărul de locuitori pe care îl are România. E o discuţie pe care Partidul Naţional Liberal va trebui să şi-o asume”, a declarat deputatul Sighiartău, la întrunirea seniorilor liberali din Bistriţa.

Acesta a precizat că poate unii dintre liberali nu sunt de acord cu propunerea fostului preşedinte al Româniai, Traian Băsescu, care a lansat numărul 300, însă numărul de parlamentari trebuie redus.

„Poate nu suntem de acord cu un referendum, că a fost ideea lui Băsescu cu 300. Ok, să fim 299, dar eu cred că numărul parlamentarilor din România trebuie redus. Mulţi dintre ei nu fac absolut nimic, absolut nimic. Gândiţi-vă ce reduceri de cheltuieli putem face numai de acolo, nemaivorbind de aceste pensii speciale pe care mulţi nu le merită, pentru că prin măsurile pe care le-au luat şi prin felul în care au lucrat de-a lungul timpului, s-au dovedit a fi de fapt împotriva poporului şi împotriva pensionarilor”, a mai menţionat secretarul general al PNL.

Deputatul Sighiartău le-a spus colegilor de partid că sistemul de pensii este „în prag de colaps, cu un deficit de peste „5 miliarde de euro”, care „nu se mai susţine”, pognozând un viitor sumbru peste 20 de ani.    

 

Comentarii

15/06/18 20:44
Viman

Uite cine vorbeste: Singurul parlamentar pe care il are PNL-ul la Bistrita si care totusi este inexistent pentru alegatorii lui. L-ati vazut pe undeva? "Tine audiente cumva? Are iesiri publice? Nici vorba.Ma tem ca e ultimul care ar avea dreptul sa dea lectii.

16/06/18 17:48
cititor

Raportat la numarul de judete din Romania, cred ca ar fi suficient sa fie maxim 5 parlamentari de fiecare judet , din care 2 in Camera Senatului si 3 in Camera deputatilor ( acolo maxim 300 in total ) , alesi pe domenii reprezentative de activitate , numai cu studii superioare si experienta manageriala de cel putin 5 ani , nu tot felul de Giurlii-Burlii, fara scoala si fara sa fi condus macar un " birou " de functionari ori grupa de muncitori calificati , tot felul de " persoane " fara scoala , fara experientza si fara sa se priceapa la absolut NIMIC !
Ar trebui ca in treburile superioare ale tzarii, sa aiba acces exclusiv persoane cu o tinuta, calificare si experienta profesionala de cel putin 20 de ani ... ca sa avem garantia ca nu vor dormi in salile de sedinte si nu vor fi doar pe LISTELE DE PLATA , cu sume enorme, sporuri de toate felurile si pensii speciale, babane si nesimtite , care nu sunt decat din banii publici .

26/06/18 10:17
observator

Asta spunea si Basescu, dar niciodata n-a pus in aplicare ceea ce a gandit ! Da, cel mult 300 de parlamentari... este suficient pentru Parlamentul tzarii ( in ambele Camere legislative ) .

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5