Didactica Nova

"Săptămâna altfel” la Grădinița cu Program Prelungit Nr.6, Bistrița

Săptămâna aceasta preșcolarii noștri au avut o săptămână cu totul ,,altfel”. Împreună cu doamnele educatoare, părinții grădiniței noastre și parteneri ai grădiniței din comunitatea locală, am reușit să organizăm activități cu adevărat minunate.

La elaborarea programului de activități s-a ținut cont de vârsta și interesele copiilor, iar activitățile s-au desfășurat în conformitate cu planificările întocmite de cadrele didactice implicate.

❤  ,,În pași de dans”

Activitatea din această zi s-a desfășurat în curtea grădiniței, sub îndrumarea doamnei coregraf Lucia Baranyai de la Clubul sportiv ,,Star Gym”, copiii au învățat un dans pe ritmurile piesei ,,Suflet de copil”, a Alinei Sorescu.

            Dansul este una dintre cele mai ușoare și plăcute metode de a se simți bine și de a se menține în formă. Dansul sporește încrederea în sine, autodisciplina, echilibrul  și grația, dar cel mai important, vine la pachet cu multă distracție și voie bună. Când copiii experimentează bucuria de a dansa, ei învață să se exprime într-un mod care este benefic pentru sănătatea lor fizică și mentală.

  ,,Sănătatea vine – anume, de la fructe și legume”

            În cadrul proiectului ,,Sănătatea vine – anume, de la fructe și legume” copiii au participat la ,,Festivalul mulțumirii”, eveniment care a adus în curtea grădiniței multă bucurie atât pentru copii, cât și pentru părinții, bunicii și frații acestora.

            Cu multă emoție, copiii au îmbrăcat diverse costumații reprezentative ale fructelor și legumelor de toamnă. Parada costumelor a încântat privirile tuturor, standurile cu bunătăți de asemenea și nu în ultimul rând mesele îmbelșugate cu daruri dulci, preparate cu multă dăruire și bunătate pentru toți cei prezenți. Activitatea a fost o ocazie de întâlnire într-o formă inocentă, hazlie plină de energie, conferându-i un caracter recreativ, dar urmărind totodată și un scop educativ.


 

  ,,Descoperim gusturi”

            Vârsta preșcolarității se caracterizează prin curiozitate și se manifestă prin dorința de a participa activ la treburi gospodărești.

            Copiii sunt dornici să descopere tainele bucătăriei, le place să fie implicați. Activitățile practic-gospodărești sunt parcă mult prea îndrăgite de copii și acest lucru ne bucură nespus de mult. Prin această activitate copiii și-au dezvoltat creativitatea prin ornarea deserturilor, și-au îmbunătățit atenția și răbdarea. Copiii deveniți ,,cofetari” pentru o zi au fost foarte încântați de această zi, dar mai ales de oportunitatea de a gusta ceva pregătit de mâna lor.

❤   ,,Vizită tematică”

             Grupa ,,Inimioarelor” a vizitat Casa Maghiară, centrul cultural al comunității maghiare bistrițene. Copiii au fost așteptați în curte unde păstrând tradiția și obiceiurile maghiare au cântat și au dansat jocuri populare maghiare.

             Jocurile populare maghiare reprezintă punctul de start al procesului de socializare progresivă a copilului, debutând pe parcursul stadiului gândirii preoperatorii, facilitează depășirea egocentrismului inițial al copilului și îl obișnuiește pe acesta cu activitățile de grup prin respectarea unor norme de conduită. Sunt jocuri distractive cu reguli, de aici valoarea pe care aceste jocuri le au în disciplinarea copiilor. Ele au prioritatea de a creea veselie și entuziasm dar în  același timp contribuie la formarea capacității de abținere, stăpânire de sine, rezolvarea situațiilor de joc, educă prezența de spirit, istețimea, îndemânarea, corectitudinea și spiritul de grup.

❤   ,,O zi plină de distracții”

             Activitățile din această zi au debutat cu jocuri distractive care s-au desfășurat în sălile de grupă și în curtea grădiniței, atât pe ritmuri muzicale cât și de motricitate senzorio-motorii.

             Practicarea mișcării, a activităților fizice de orice fel, atât individual, cât și în grup aduc cu ele multe zâmbete, stare de bine și sănătate. Prin aceste jocuri, copiii au învățat să se concentreze, să își respecte colegii de joacă, să lucreze în echipă și să-și aștepte rândul.

             Acest program dedicat desfășurării activităților extrașcolare și extracurriculare este unul binevenit, oportun și în același timp necesar.

Director, profesor pentru învățământul preșcolar, MOLDOVAN LIANA MONICA

Profesor pentru învățământul preșcolar, LĂCĂTUȘ ILDIKÓ ROZALIA

Profesor pentru învățământul preșcolar, PÁSZTOR TÜNDE

 

 

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5