Sărbătoare la ASTRA Năsăud, un valoros colocviu – „Criza medicinei, criza credinţei" – de Ziua Mondială a Sănătăţii

Un eveniment de o sensibilitate aparte, util, necesar şi cu ţintă precisă, s-a derulat la Cercul ASTRA oraş Năsăud, la Casa de Cultură „Liviu Rebreanu", în prezenţa a peste 40 de devotaţi astrişti, pentru a sărbători cum se cuvine Ziua Mondială a Sănătăţii, aniversată în fiecare an la data de 7 aprilie, unde invitat de onoare a fost dr. Mircea Gelu Buta, care a susţinut o deosebită şi pertinentă conferinţă, cu o temă aplicată în sistemul sanitar, sugestiv intitulată „Criza medicinei, criza credinţei".

Moderatorul şi omul care se implică trup şi suflet cauzei ASTRA, Floarea Pleş – preşedintele Cercului ASTRA Năsăud, a prezentat scopul acţiunii şi invitaţii, precizând că ASTRA este şi va fi în slujba poporului român.

Preşedinta Floarea Pleş i-a înmânat, în mod oficial, legitimaţia de membru ASTRA Năsăud profesorului univ. dr. Mircea Gelu Buta, felicitându-l pentru implicarea în acţiunile ASTREI, acesta mulţumind pentru onoarea de a fi astrist năsăudean.

A urmat o interesantă, captivantă şi motivantă videoconferinţă – „Criza medicinei, criza credinţei", realizată de prof. univ. dr. Mircea Gelu Buta, care a venit cu motivaţii, explicaţii şi concluzii la fenomenul de criză din sistemul sanitar, demonstrând că medicul şi pacientul trebuie să fie într-o continuă legătură şi comunicare, iar Dumnezeu şi preoţii au rolul lor bine definit.

Această activitate a fost interactivă, purtându-se discuţii, cu motivaţii, despre modul cum sunt trataţi pacienţii în spitale, şpaga la doctori, racilele sistemului sanitar din România, perspectiva proastă a bolnavului despre unii medici etc.

Au abordat interlocutorul cu întrebări privind unele situaţii din lumea medicală: înv. Lucreţia Mititean, Ştefan Ghioc, Floarea Pleş, Ioan Seni, Leon Catarig, Ioana Lăpuşneanu, iar Ionuţ Nistor – directorul Casei de Cultură, a fost bună gazdă a evenimentului.

Au fost invitaţi speciali la eveniment: ing. Gheorghe Şanta, din Bistriţa, şi jurnalistul Ioan Lazăr, care este şi membru ASTRA Năsăud, care au apreciat frumoasa şi relevanta acţiune.

În programul evenimentului a avut loc vernisajul frumoase expoziţii a pictorului Nechita Bumbu, care a primit aprecieri pentru frumoasele lucrări realizate.

În finalul activităţii, preşedintele Despărţământului ASTRA Năsăud, prof. Ioan Seni, a acordat Diploma de Excelenţă prof. univ. dr. Mircea Gelu Buta şi preşedintei Cerc ASTRA Năsăud – Floarea Pleş, felicitându-i pentru prestaţia şi munca depusă.

O zi de mare sensibilitate românească şi de înalt patriotism!

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS]